Alt om økonomi og hund

Villa, vovse og Volvo. Sådan lyder den perfekte opskrift på den danske kernefamilie, og det er et image som mange af os stræber efter. Vi har gennem de sidste artikler fokuseret meget på både finansiering af boliger og bil, så hvad med vores firbenede venner? Hvor meget koster de egentlig? Og hvad kan du forvente? Alt dette tager vi et kig på her.

Hvor meget selve hunden koster at købe, er svært, hvis ikke umuligt at afgøre, da der er rigtig mange faktorer som spiller ind – blandt andet hvor gammel hunden er, hvor du køber hunden og ikke mindst om der er tale om en fin racehund med en superlang stamtavle eller om et gadekryds som du ikke rigtig kan finde ud af, hvad er. Der er selvfølgelig også visse racer som er mere eftertragtede end andre, og nogle hunde er endda også dyrere at avle – hvilket fører til en højere salgspris.

Når du vælger din kommende hund, er det vigtigt ikke at fokusere alt for meget på udseende til at begynde med – især hvis der er tale om en familiehund som I alle gerne skal have glæde af. Rigtig mange går ud og køber den sødeste hund de kan finde baseret på udseendet, men kommer hjem med en hund som slet ikke passer ind i familiens dagsorden. Gør derfor både din familie, men ikke mindst hunden, den tjeneste at undersøge nettet grundigt og finde ud af, hvilke racer du er interesseret i.

Naturligvis har hundens sundhed også en stor rolle at spille, og det er efterhånden ikke nogen hemmelighed at der er mange hunde som kun kommer til verden på grund af deres unikke udseende, hvilket medfører mange sundhedsskavanker. Overvej derfor hvor meget du er villig til at ofre på dyrlægeregninger, og vær også opmærksom på at visse af disse unikke hunderacer kun lever relativt korte liv.

Uanset hvilken type hund du vælger, anbefaler vi dog altid at du går ud og optager en hundeforsikring. Disse koster som regel ikke mere end maks. et par få hundrede kroner om måneden, og kan spare dig mange dyrlægeregninger og lån 4000 i fremtiden – især som hunden bliver ældre med tiden. Vi anbefaler at du tegner en forsikring så hurtigt som muligt, da visse forsikringsselskaber nægter at forsikre hunde over en vis alder. Her skal du igen også være opmærksom på, at der stadig findes forsikringsselskaber som nægter at forsikre visse hunderacer. Hvis det er tilfældet, er det nødvendigt at lave en månedlig opsparing til at dække eventuelle dyrlægeregninger i stedet.

Udover købet af selve hunden, er der selvfølgelig også de daglige udgifter. Generelt er en hund dog billig at holde, og køber du for eksempel store sække hundefoder online i stedet for hos din dyrlæge, er der mange penge at spare. Medmindre at du selvfølgelig har en racehund som skal til shows, kan det i den grad også bedre betale sig at klippe og groome hunden på egen hånd; der kan nemlig være ret mange penge at spare i det lange løb.