Boliglån

Går du og drømmer om at købe din egen bolig? I så fald vil du med sandsynlighed få brug for et boliglån før eller siden. I dag findes der dog så mange muligheder for at låne penge til at finansiere drømmekøbet, så det kan være svært helt at vurdere, hvordan man bedst bærer sig an med at finde det bedste boliglån der samtidig er til at betale. For at finde et lån der passer ind til din hverdag og økonomi, er det altså vigtigt at du laver dit hjemmearbejde og derfor kan det være nødvendigt at sammenlign boliglån.

Hvid det er første gang at du skal købe bolig, er der meget der skal holdes styr på. Derfor har vi udarbejdet en komplet guide nedenfor der forhåbentligt kan hjælpe dig i gang, så du også kan finde det billigste boliglån til din situation.

Sørg for at have dokumentationen på plads

Før at du går ud og jagter nogle af de mange billige boliglån på markedet, er det vigtigt at du sikrer, at du først og fremmest har din dokumentation på plads. Uanset om det er første gang at du køber bolig elle rom du allerede ejer din egen bolig, bliver du nødt til at kunne dokumentere, at du kan finansiere dit boligkøb. Derfor skal du som regel først og fremmest sørge for at søge om et eller andet form for finansieringsbevis hos din egen bank – her er det en god idé at huske på, at jo flere I er om at søge om dokumentationen, jo bedre står I stillet. Når I er to der søger sammen, kan I med sandsynlighed også blive bevilliget en bedre rente på boliglån.

Selve finansieringsdokumentet er en vurdering af, hvor meget du eller I kan få indvilliget i et boliglån fra jeres bank. I langt de fleste tilfælde er det helt gratis at få bevilliget finansieringsbeviset, men da det godt kan tage et par dage før at I får papirerne i hånden, er det en god idé at søge i god tid, således at du har papirerne klar når der er brug for dem. På finansieringsbeviset vil der være udarbejdet en grundig oversigt over både din eller jeres indtægt, gæld og eventuelle andre formuer og udgifter. På denne måde kan sælger få et komplet overblik over jeres økonomiske situation.

Værd at vide om boliglån

Når man skal i gang med at beregn boliglån, er det vigtigt at man først og fremmest er opmærksom på en række ting. Først og fremmest kan det være overraskende at finde ud af, at nogle banker udelukkende tilbyder boliglån til personer der er bosat eller har tænkt sig at bosætte sig i bankens markedsområde – dette er især gældende for de små, lokale banker. Sørg derfor for at undersøge dette på forhånd inden at du går i gang med at søge om boliglån rente hos din egen bank.

boliglån beregnerHusk også på, at det er vigtigt at du aldrig optager et større lån, end hvad du rent faktisk har råd til at betale – uanset om du vælger en lang eller kort løbeperiode. Det er derfor vigtigt at vurdere hvor meget at du har råd til at betale på længere sigt. Derfor er det også vigtigt at du kigger på både på renter, gebyrer og dine afdragsmuligheder når du skal i gang med at boliglån sammenligning.

Derudover er det også vigtigt ikke bare at vælge det første og det bedste lån. Måske kan du være fristet til at tro, at du automatisk vil blive tilbudt det bedste lån hos din egen bank, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Hvis du finder et andet og bedre tilbud hos en anden bank når du er gået i gang med at boliglån beregne, er det vigtigt at du gør din egen bank opmærksom på dette. Ved at vise at du har undersøgt markedet og indhentet andre tilbud der er mere favorable, er der større sandsynlighed for at din egen bank er villig til at give dig en bedre rente.

Tænk på hvor meget boliglånet koster

Selvom at der findes skattefradrag boliglån, er det selvfølgelig aldrig gratis at låne penge – uanset om der er tale om et almindeligt banklån eller en anden form for lån. Udover at tænke på at skulle nedbetale det oprindelige lånebeløb, skal du også tænke på, at der både skal betales renter og gebyrer når du optager et lån.

I dag er det et krav, at alle banker skal være fuldstændig transparente hvilket betyder, at de altid skal oplyse om samtlige omkostninger relateret til det enkelte lån. Prisoplysningerne på både lån og kredit skal være let tilgængelige i enten et prisoverslag eller prisliste, således at du nemt selv kan udregn boliglån således at du kan vurdere, om du går hjem med det billigste tilbud.

Som med alle andre låntyper, er det naturligvis nødvendigt at sammenligne og vurdere de forskellige priser således at du kan få det billigste lån. Derudover skal du også tænke på den nominelle rente, der er den løbende rente, som du skal betale for på lånet i en bestemt periode – denne er normalt på et år eller længere. Det er den effektive rente der dog i sidste ende er i stand til at fortælle dig, hvor meget du kan forvente at komme af med for lånet og derfor skal du under alle omstændigheder altid kigge på denne når du jagter de bedste lån.

Hvilke krav stilles der?

Når du skal købe bolig, er det med sandsynlighed den største investering du som privatperson vil foretage i dit liv. Det betyder også, at der som hovedregel stilles en del flere krav til dig som låntager når du har brug for så stort et lån sammenlignet med andre låntyper. På markedet i dag finder du også mange banker og andre kreditinstitutioner der tilbyder forskellige boliglån, og du kan sagtens komme ud for, at den ene bank vil afvise din ansøgning om et boliglån hvorimod den næste udbyder vil være i stand til at godkende dit lån.

Forskellige banker kan i mange tilfælde også stille vidt forskellige krav til deres låntagere. Hvis du derfor er på jagt efter nye boliglån, er det vigtigt at du først og fremmest sætter dig ind i hvilke krav din bank stiller og hvad du selv kan gøre for at sikre, at din ansøgning godkendes.

For at du kan gøre dig nogle overvejelser omkring hvad du selv kan og bør gøre for at sikre, at du har så gode forudsætninger for at din ansøgning godkendes som muligt, har vi nedenfor udarbejdet en liste over et par faktorer der spiller en rolle.

Din betalingsevne

Uanset hvilket lån der er tale om, kan du være sikker på, at der ikke findes nogen, der vil være villige til at låne penge til en person, hvor man ikke er sikker på om han/hun har tænkt sig at betalepengene tilbage. Din betalingsevne spiller altså en stor og afgørende rolle for, om du kan blive bevilliget et lån i dag.

For at du kan komme i betragtning til et boliglån, er det vigtigt at du har en indtægt der er tilstrækkelig stor til, at du har råd til at afdrage på lånet og andre faste udgifter. Jo højere indtægt du har i forhold til dine daglige og månedlige omkostninger, jo mere kreditværdig vil du sikkert vurderes – og det betyder i sidste ende også, at du sikkert kan få bevilliget en langt bedre rente.

Hvis du har tænkt dig at søge om lånet gennem din bank, vil du med sandsynlighed blive bedt om at kunne stille dokumentation for din situation. Det betyder, at du skal kunne bevise at du har en fast indtægt og at du har råd til at afdrage på et boliglån. Her er det igen en klar fordel hvis I er flere der ønsker at optage boliglånet. Hvis I er to personer med god økonomi, er der endnu større chance for at lånet kan godkendes.

Uanset hvilken bank du vælger, vil de i sidste ende kræve at se dokumentation på både din betalingsevne, samt din egenkapital og sikkerhed for lånet. Her kan det være en fordel at have været kunde hos banken gennem en længere periode, således at de kan se, at du har styr på økonomien. Dog er der også flere og flere nye banker der bevilliger boliglån til nye kunder som egentlig ikke har været kunder i en længere periode.

Din egenkapital spiller en rolle

Uanset om du har tænkt dig at købe en stor villa eller en lejlighed, vil banken kræve, at du på egen hånd har sparet en vis procentdel op af selve købesummen. Normalt kræves det at du har mindst 5% af boligens pris fra din egen opsparing. Hvis du ikke har det, bliver du nødt til at få selve udbetalingen af denne del finansieret.

Generelt kan man sige, at jo bedre sikkerhed du kan stille for lånet, jo lavere rente kan du i de fleste tilfælde gå ud fra, at banken er i stand til at tilbyde dig. Derfor kan det godt betale sig at få ryddet grundigt op i økonomien på forhånd inden at du begynder at jagte bolig og boliglån. På denne måde øger du chancen for, at du vil kunne få tilbudt et godt og billigt lån.

Sådan kan du få råd til udbetalingen

Til trods for at langt de fleste banker i dag kræver, at du selv har råd til at finansiere udbetalingen af boligkøbet, er det for mange danskere ikke muligt. I så fald bliver du nødt til at finansiere denne procentdel på anden vis, for eksempel ved at optage et lån gennem en online låneudbyder hvis banken ikke er i stand til at hjælpe dig.

boliglån beregnerI dag findes der et væld af forskellige låneudbydere på nettet, og den klare fordel er her, at du kan låne så lidt som 500 kr. og op til flere hundrede tusinde kroner hvis du altså bare vurderes kreditværdig. Hvor det før i tiden var et meget begrænset udvalg af låneudbydere på nettet, er markedet for netlån i dag blevet så stort, at der er gode forudsætninger for, at du også kan finde et billigt lån.

En anden klar fordel ved at vælge at låne på nettet, er at der er ingen der stiller nogen former for krav til, hvordan pengene skal bruges. De online låneudbydere vil heller ikke kræve hverken sikkerhed eller dokumentation for lånet, hvilket betyder at du kan låne med ro i sindet. Med de mange fordele ved online lån, er det ikke så underligt at flere og flere danskere faktisk foretrækker at låne online.

Sådan ansøger du om et lån på nettet

At søge om et lån på nettet, er blevet nemmere end nogensinde. Selv hvis du aldrig har prøvet at låne online penge før, tager det som regel ikke meget mere end et par få minutter at komme i gang. Vigtigst af alt er det, at du har en fornuftig økonomi og at du har råd til at optage lånet. Derudover skal du også være fyldt 18 år. Nogle udbydere stiller flere krav end andre, så sørg for at sammenligne de forskellige vilkår og betingelser til dig som låner inden at du går i gang med at ansøge. På denne måde sikrer du, at der er størst sandsynlighed for at din ansøgning godkendes.

Når du har fundet din foretrukne udbyder med det bedste lånetilbud, er det bare med at klikke dig ind på deres hjemmeside, hvor du oftest skal udfylde en kort elektronisk låneformular. Denne burde ikke tage mere end et par minutter at udfylde og hvis din ansøgning godkendes, kan du som regel glæde dig over, at du mere eller mindre får svar med det samme.

Hvor man skal låne mikrolån og andre lån?

Du er også interesseret i hvor man skal låne mikrolån? Som nævnt ovenfor, er markedet for lån altså blevet så stort, at det kan være svært at vurdere, hvor du bør starte. Blot ved at tage en hurtig søgning på nettet, vil du finde ud af, at der findes flere hundrede udbydere der alle tilbyder noget forskelligt.

Vi anbefaler at du bruger en smart låneberegner, således at du kan vurdere og sammenligne de enkelte tilbud. Der findes flere omfattende beregnere på nettet i dag, så du er kun et par få klik væk fra dit perfekte lån.