Forbrugslån

Hvad er et forbrugslån?

Du har med stor sandsynlighed allerede hørt om begrebet forbrugslån. Måske har du endda tidligere optaget et. Måske kender du nogle der har. Eller måske går du og overvejer at optage et lån, men er ikke sikker på hvilket der egentligt passer til dine behov. Og det er vigtigt at du sætter dig grundigt ind i dette gør at du går videre i din lånesøgning. Læs derfor gerne med her.

Hvis du ikke ved hvad et forbrugslån er, har vi faktisk kun gode nyheder. Det er nemlig et lån som du kan bruge på lige det du står og mangler eller ønsker dig allermest. Det kan være at du går og drømmer om en ny vaskemaskine eller et nyt tv. Måske skal opvaskemaskinen også skiftes ud. Med et billigt forbrugslån får du kort sagt muligheden for at gå ud at købe lige præcis de produkter som du går og drømmer om allermest, og det er også derfor at de er gået hen og blevet så populære blandt så mange danske kunder i dag.

Det er ikke ualmindeligt at man skal vise dokumentation for hvad lånet skal bruges til ved almindelige banklån, og vi ved alle hvor en langsom og kedelig proces det hurtigt kan ende med at blive. Og vi ved også alle sammen at disse banklån ofte ikke engang bliver godkendt, da bankerne er blevet meget mere påpasselige med hvem de ønsker at låne penge til. Det er også fint nok, men det gør at danskerne bliver nødt til at kigge efter andre muligheder. Og ved at tage et billige forbrugslån i komforten af sit eget hjem, får du friheden til at bruge beløbet til det du ønsker dig.

RKI og forbrugslån – hvordan fungerer det?

forbrugslanDet er generelt ikke særlig nemt at optage et forbrugslån hvis du står registreret i RKI – som er et indeks over dårlige betalere i hele landet. Låneudbyderne tør simpelthen ikke løbe den risiko der er ved at låne penge ud til personer som allerede har problemer med at betale deres gæld af. Det kan derfor ikke benægtes at det er meget sværere at optage et forbrugslån rente hvis du er i RKI, men det betyder altså ikke at det er umuligt. Der er nogle låneudbydere som gerne låner penge ud til personer med en dårlig kreditvurdering, men hagen er at det gebyrerne og renterne på disse lån er super høje, og hvis din økonomi ikke kan klare det, kan det aldrig betale sig at stifte mere gæld end den du allerede har i forvejen.

Så selvom at det er ganske muligt at optage et lån, er det vigtigt at du ikke bare vælger det første og det bedste. Det er faktisk tit en bedre idé at betale af på den nuværende gæld til trods for at det kan virke som en trættende opgave, da gæld hurtigt kan gå hen og blive en ond cirkel som er meget svær at komme ud af. Mange vælger at optage et nyt lån som de bruger til at betale de gamle gældsposter ud, men det kan ikke altid betale sig da priserne i sidste ende kan blive rigtig dyre. Gør derfor gerne op med dig selv om det virkelig kan betale sig at optage et nyt lån før at du optager et kviklån.

Tilbagebetaling af forbrugslånet

Du skal naturligvis betale dit lån tilbage. Det siger sig selv (ellers havde det godt nok været et skønt lån). Men hvor meget du skal betale af om måneden kommer i den grad an på lånets størrelse og hvor meget du ønsker at betale per måned. Dette kan variere alt efter hvor mange penge du har lånt, og om du allerede er begyndt at drage af på lånet.

Det kan være fristende at betale flere hundrede kroner af om måneden, og kan din økonomi klare det kan du fint gøre det. Det nytter dog ikke noget at du vælger at afdrage med et månedligt beløb som du egentlig ikke har råd til. På denne måde risikoer du ikke at overholde dine betalinger og du kan hurtigt komme i knibe.

Hvis du oplever at du er ude for finansielle problemer i en periode, kan du som regel hente hjælp hos din låneudbydere. Derudover er det som regel ganske muligt at få forlænget tilbagebetalingsperioden hvis du ikke kan klare de månedlige afdrag. Uanset hvad din situation er kan det kun anbefales at du kontakter din låneudbyder og forklarer din situation hvis økonomien ikke ser alt for godt ud. Vælger du at ignorere dine månedlige afdrage kan du komme i store finansielle problemer, og det er virkelig ikke det værd.

Derfor bør du optage et forbrugslån rente: kort fortalt

Med et forbrugslån har du mulighed for at indsende din ansøgning elektronisk hvilket er hurtigt og nemt. Du behøver ikke at være super god til at anvende en PC. Alle kan gøre det. Du kan i langt de fleste tilfælde forvente at pengene står på din konto allerede dagen efter, hvilket er en stor fordel hvis du står og mangler penge her og nu.

En anden fordel er det faktum at der ikke kræves dokumentation fra din låneudbyder, og ved mindre beløb er det som regel slet ikke nødvendigt at du dokumenterer for din situation. Det betyder i princippet at der ikke er nogle der blander sig i hvad du bruger pengene på og hvornår du bruger dem. Det eneste du skal sørge for er at overholde alle dine afbetalingsaftaler til tiden.

Da markedet for disse populære forbrugslån kun er blevet større gennem årene og danskerne er begyndt at optage lån på nettet som aldrig før, er konkurrencen blandt udbyderne også steget. Det betyder i bund og grund at det er muligt at finde billige forbrugslån hvor du virkelig kan mærke at priserne er blevet pressede helt ned til bunden. Er du i tvivl kan du med fordel vælge at sammenligne de forskellige lån med de populære søgemaskiner som finde på Google. Så sikrer du at du altid får det billigste forbrugslån på markedet.