Har colgatesmilet kostet dyrt? Få finansieret tandlægen med et lån!

Vidste du at mange danskere undgår at gå regelmæssigt til tandlægen, fordi de er bange for at regningen bliver for høj?

Vi kender det sikkert alle sammen. Udover en almindelig tandlægeskræk, så døjer mange af os måske også med skrækken der kommer når man åbner regningen fra tandlægen. En af problemerne ved dette er, at man ved at udskyde de regelmæssige tandtjek, kan risikere at komme til at stå med en endnu større regning på sigt.
Derfor er det vigtigt at du sørger for at overholde dine tandlægetider – men hvad gør du hvis du allerede har været igennem det helt store eftersyn, og nu står med en regning der er en anelse større end du havde forventet? Det vil vi forsøge at komme med et svar på i denne artikel, hvor vi vil beskrive de forskellige muligheder for at få et tandlæge lån.

Find det bedste tilbud

Find det bedste tilbud! Den nemmeste måde at finansiere dit tandlægebesøg, er helt bestemt ved at finde det bedste tilbud. Nogle gange kan det være en god idé at få et prisforslag før du siger ja til at få udbedret noget. Nogle gange kan der være mange penge at spare, ved at få en anden tandlæge til at komme med et tilbud. Det kan eksempelvis være at din faste tandlæge ligger i den høje prisklasse, men det kan også være at de har lavet en fejl, og derfor er kommet med en forkert pris på din behandling. Ved at få et andet tilbud, kan du altid være sikker på at du ikke kommer til at betale for meget.

Nogle gange er det også værd at overveje, om det vil give mening at tage til en anden by for at få ordnet tænder. Eksempelvis vil det ofte være billigere at besøge en tandlæge i en mindre forstadsby, end i en storby. Det kan således godt betale sig at søge lidt udenfor de større byer, for at se om priserne er anderledes her. Ofte er der tale om store besparelser på adskillige tusinder af kroner – hvilket mere end opvejer de ekstra omkostninger ved at tage turen dertil.

Hvis du vil lægge yderligere pres på tandlægen, så bed om at få et tilbud på skrift, så du eventuelt kan vise det til en anden tandlæge, når du indsamler tilbud på det du skal have lavet. Det er ikke unormalt at man kan spare op til 50% ved blot at sammenligne forskellige tandlægers tilbud på det arbejde de skal udføre.

Naturligvis er det ofte kun tiden værd at gøre alt dette, hvis der er tale om et større indgreb. Det er som udgangspunkt begrænset hvad du kan spare på en simpel tandrensning, men hvis du skal have lavet nogle større ting, som eksempelvis broer eller en tandregulering, så vil du ofte kunne spare mange penge ved at sammenligne tilbud.

Få et rentefrit tandlæge lån

Nogle gange er det muligt at få et tandlån ganske kvit og frit. Både igennem diverse låneudbydere, men også af og til hos din egen tandlæge. Tandlægerne er godt klar over at deres ydelser nogle gange løber op i en lidt høj prisklasse, og derfor er de også ofte til at tale med, når det kommer til finansiering. De ved godt at det nogle gange kan betale sig for dem at tilbyde en form for finansiering, simpelthen for at sikre at de får kunder i butikken. Men hvad så hvis din lokale tandlæge ikke kan give dig finansiering?

Så kan du heldigvis ofte søge om et forbrugslån på nettet, hvor du enten kan få lånet rentefrit, men som minimum i hvert fald finde et lån med en attraktiv og lav rente. Inden du kaster dig hovedkulds ud i et forbrugslån, kan du med fordel undersøge renten og gebyrerne inden – eventuelt ved at bruge en af de mange tilgængelige låneberegnere på nettet. På denne måde sikrer du dig at det ikke bliver for dyrt at komme til at få fikset tænderne.

Afhængig af hvad du skal have lavet, så kan din tandlægeregning komme til at lyde på alt fra et par hundrede, og op til adskillige tusinder af kroner. Hvis du tænker at du kan skrabe pengene sammen indenfor kort tid, kan du eksempelvis bruge et kreditkort til at betale regningen. Her vil du i mange tilfælde kunne få 30 dages kredit uden at skulle betale renter. Hvis det er et større indgreb, og du på forhånd ved at du ikke vil kunne betale det indenfor 30 dage, så vil det typisk være billigere at få lavet et decideret forbrugslån til formålet – medmindre naturligvis, at din tandlæge tilbyder en form for rentefri finansiering.

Når du står ved en tandlæge der tilbyder finansiering, skal du dog være opmærksom på hvilke vilkår der følger med i finansieringen. Mange tandlæger tilbyder et rentefrit lån, men det er ikke alle steder dette er gældende. Ofte har de lavet aftaler med lånudbydere – lidt ligesom når du køber et TV på afbetaling i elektronikforretningen. Her er det typisk ikke forretningen selv der låner dig pengene, men i stedet får du etableret et lån ved en af deres samarbejdspartnere. Her er det ikke altid sikkert at du får det bedste tilbud – og når du står ved tandlægen er det ofte svært at sammenligne renter og gebyrer. Derfor er det altid en god idé at få prisen før du skal have lavet noget, så du i ro og mag kan sammenligne muligheder for finansiering derhjemme. På denne måde sikrer du dig både at du ikke bliver presset til at optage et lån der er for dyrt, og du får samtidig muligheden for at bruge en lånudbyder du allerede kender, og er godt tilfreds med – hvis de selvfølgelig stadig kan give dig de bedste vilkår.
Vi håber at denne artikel har gjort det lidt lettere for dig at finde ud af, hvordan du lettest (og billigst) får finansieret dine bisser. Tandlægeskrækken kan vi desværre ikke hjælpe med, men med disse tips slipper du forhåbentlig for at blive bange for regningen.