Har du eller ønsker du at starte eget firma? Læs om virksomhedslån!

Rigtig mange går og drømmer om at komme i gang med eget firma, men i mange tilfælde er det manglende midler på kontoen der ender med at holde os tilbage fra at realisere vores drømme. Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være og i Danmark er der masser af hjælp at hente så også du kan gøre dine drømme til virkelighed.

Et godt bud på, hvordan du hurtigt og nemt kommer i gang uden at sprænge budgettet fuldstændigt, er et lån til firma. I dag er det heldigvis muligt at låne til stort set hvad som helst, og flere og flere iværksættere vælger at lån til opstart af virksomhed på enten nettet eller i banken. Nedenfor kigger vi nærmere på de klare fordele ved at optage et billigt lån.

Hvordan kan firmaet finansieres?

Når du ønsker at finansiere din nyopstartede virksomhed, gælder det for dig om at skaffe dig tilstrækkelig kapital for at starte og drive din virksomhed. Det kan som sagt vise sig at være noget af en udfordring for de fleste iværksættere, der måske ikke har meget at gøre godt med og det er her at lån penge til virksomhed kommer ind i billedet. Ved at vælge den rigtige finansieringsmetode og det bedste firma lån kan gøre hele opstarten meget lettere for dig og lade dig få overskud i økonomien til at kunne betale alle nødvendige omkostninger.

Der er mange måder du kan finansiere din nye virksomhed på, men de mest normale måder er ved hjælp af egenkapital og ved at tage et decideret firmalån. Derudover kan og bør du også undersøge, om der skulle være nogle der ville være interesserede i at fungere som investorer. Investorer finder du stort set overalt – det kan både være i din omgangskreds, venner og familie eller dedikerede professionelle investorer. I retur vil disse normalt modtage ejerandele i din virksomhed.

Derudover gør flere og flere danskere også nytte af muligheden for Crowdfunding, som kort fortabt er en finansiering på nettet der sker ved indsamling af penge. Hvis du vælger denne metode, er det dog helt dit eget ansvar at sørge for at få folk interesserede i dit projekt og dermed også støtte det økonomisk. Sidst men ikke mindst, kan der i mange tilfælde også være hjælp at hente hos det offentlige, som kan have en hel række støtteordninger som du kan benytte dig af. Det er under alle omstændigheder vigtigt at du tager dig tid til at undersøge dine muligheder inden at du søger om et virksomheds lån.

Sådan kan du lån penge til dit firma online

Hvis ovenstående idéer ikke er en løsning for dig, og du altså har brug for at låne penge, er det som regel muligt at søge hos din bank eller andre finansieringstjenester om et lån.

Vær opmærksom på, at mange banker i dag kræver at du stiller sikkerhed for lånet. Det kan for eksempel være i form af at du skal stille pant i din faste ejendom eller værdigenstande. Ved at stille sikkerhed for lånet kan du som regel få en bedre rente, men du løber også en risiko. Derfor er det under alle omstændigheder vigtigt at du sørger for at sikre, at du reelt har mulighed for at stille noget i pant. I dag er det også muligt at optage online lån, hvor du ikke stiller noget i pant, men her skal du til gengæld være opmærksom på, at renten kan være noget højere.

Hvis du vælger at lån til virksomhed gennem din bank, er det vigtigt at du møder op med tingene i orden og kan fremvise et realistisk budget for din virksomhed. Derudover er det selvfølgelig også et krav, at din økonomi kan holde til at du optager et lån. Vi anbefaler at du samtidig medbringer en omfattende og grundig forretningsplan som kan fungere for et super godt udgangspunkt med din samtale med banken.

Hvordan får jeg et firma lån?

Det behøver ikke nødvendigvis at være svært at få bevilliget et firmalån, men der er selvfølgelig nogle ting, du skal være forberedt på. Derudover nytter det ikke noget, at du har en dårlig økonomi som rent faktisk ikke har råd til at du låner penge. Vigtigst er det derfor at du sørger for at gøre dig selv så kreditværdig som muligt inden at du ansøger om et lån.

Derudover er det også en god ting, hvis du allerede har mulighed for at finansiere noget af opstarten med penge fra din egen lomme. Dette viser ikke blot at du er kreditværdig, men gør det også billigere for dig i længden. Jo mindre du kan slippe afsted med at låne, jo mindre skal du også betale tilbage igen og det er selvfølgelig en god ting.

Hvor det før i tiden var muligt at finde alle rki lån på ét sted, skal du være opmærksom på, at det er de færreste udbydere der vil bevillige dig et lån hvis du er registreret i RKI. Hvis du derfor er registreret og ønsker at opstarte din egen virksomhed, er det først og fremmest et must at du får styr på din kreditvurdering.

Søg om lånet på nettet

Skal du ansøge om et lån på nettet – hvad enten det er til firma eller til forbrug – kan du heldigvis glæde dig over, at langt de fleste kan være med. I dag stilles der nemlig kun meget få krav til låntagere, og derfor er det som regel tilstrækkeligt at du er fyldt 18 år, har fast adresse i Danmark, er økonomisk ansvarlig og ikke er registreret i RKI.

Når du låner penge på nettet, kan du samtidig glæde dig over den klare fordel, at du ikke skal bekymre dig om at stille hverken sikkerhed for lånet eller angive hvordan pengene skal bruges. Så snart at de står på din konto er det altså helt op til dig hvordan lånet skal anvendes og derfor kan du i princippet både bruge dem til at finansiere opstarten af din virksomhed eller noget helt tredje. Det er selvfølgelig blot vigtigt, at du låner ansvarligt.