Hvad er flexlån?

I dag findes der et overvældende antal låntyper, og det er derfor ikke så underligt, hvis du også synes at det kan være noget af en jungle at finde rundt i. Når det så er sagt, er det vigtigt at sætte dig ind i hvad de forskellige låntyper har at byde på inden at du går i gang med at låne penge – for du kan i sidste ende spare en verden til forskel ved at optage den rette låntype til netop dine behov.

Som navnet rigtig nok antyder, er flexlånet altså et fleksibelt lån – men der er dog det krav, at du skal skulle stille pant i din egen bolig. Nedenfor kigger vi nærmere på det populære flexlån f5 og hvad det har at byde på.

Så hvad er et flexlån helt præcis?

Kort fortalt kan vi beskrive et flexlån som en konkret blanding af det populære forbrugslån og boliglån. Det giver dig som låntager nemlig mulighed for at blive bevilliget et større lånebeløb såfremt at du har mulighed for at stille pant i din egen bolig. Langt de fleste banker kræver i dag at du stiller pant i almindelig ejebolig, selvom at det dog også kan være muligt at optage et flexlån hvis du ejer en andelsbolig. Du vil sikkert opleve, at dette vil variere fra bank til bank.

For at kunne blive bevilliget en god flexlån rente, er det et krav at du allerede har betalt ned på en stor del af dit eksisterende boliglån. Dette giver dig nemlig mulighed for at låne penge igen ved form af et flexlån med sikkerhed.

Sådan fungerer et flexlån i praksis

Langt de fleste låntyper i dag foregår således, at det bevilligede lånebeløb automatisk går ind på din ønskede bankkonto så snart at låneaftalen er i hus og at beløbet er bevilliget. Sådan fungerer det dog som regel ikke med et flexlån, som på mange måder faktisk minder mere om en kassekredit.

Normalt vil du nemlig blive bevilliget en kreditgrænse som du får tilgængelig så snart at din ansøgning er accepteret og behandlet. Det betyder, at du frit kan overføre pengene videre til din egen konto efter behov og ønske. Dette kan i mange tilfælde vise sig at være den langt billigere løsning på længere sigt da du udelukkende skal betale for de penge, du bruger. Vær dog opmærksom på at rente flexlån også har en tendens til at være noget højere end andre låntyper, så det er vigtigt at sammenligne disse på forhånd inden at du optaget lånet.

Klare fordele ved et flexlån

I dag finder du ikke en låntype, der ikke både involverer fordele og ulemper. Det samme er selvfølgelig også gældende for flexlånet, hvorfor at det også er vigtigt at du på forhånd vurderer, om lånet passer til din situation.

Af fordele er det blandt andet værd at nævne at flexlånet betyder på en stor mængde alsidighed og fleksibilitet. Du betaler udelukkende renter på den kredit som du allerede har taget i brug, og derfor bliver der altså ikke udarbejdet nogen fast nedbetalingsplan som med andre låntyper. Derudover kan du som regel også glæde dig over at udbetalinger til din konto foretages nemt og problemfrit, og som regel er renten en del lavere end et almindeligt forbrugslån.

Derudover bør det også nævnes at indfrielse af flexlån før tid som regel er fuldstændig gratis, og du kommer altså ikke til at hænge på et lån i længere tid end højest nødvendigt. Dette sparer dig penge i sidste ende, da du betaler færre renter.

Når du optager et flexlån, kan du samtidig glæde dig over, at du som regel får fuldstændig kontrol over hvordan du ønsker at bruge pengene. Langt de fleste udbydere – både banker og alle ikke-bank långivere – vil aldrig blande sig i hvordan du ønsker at anvende det bevilligede kreditbeløb. De er sådan set kun interesserede i at sikre sig, at du faktisk har råd til at betale pengene tilbage til tiden, og det er udelukkende din kreditvurdering der afgør dette.

Også ulemper ved et flexlån

Som du kan læse dig til ovenfor, er der altså et væld af fordele forbundet med de populære flexlån, men med det på plads, er det også vigtigt at være klar over, at der findes visse ulemper og direkte risici involveret med denne låntype.

For mange er den største ulempe nok det faktum, at der ikke findes nogen egentlig betalingsaftale – selvom at det lyder befriende at kunne styre sin egen betalingsperiode, oplever mange at de ender i den situation, hvor de helt glemmer at afdrage på lånet og det kan være farligt. Ved ikke at have nogen decideret låneaftale på plads, kan du hurtigt miste overblikket og ende med at stifte større gæld. Sørg derfor altid for at du har udarbejdet en plan på egen hånd og at du har en idé om, hvordan du ønsker at betale pengene tilbage.

Med et flexlån er det også nemt at optage en større kassekredit end hvad du egentlig har behov for – eller ikke mindst råd til! Udbyderen vil under alle omstændigheder foretage en kreditvurdering af dig for at vurdere din situation, men husk på, at blot fordi at du får bevilliget en høj kassekredit, er der ingen der siger du skal bruge af den.

Her finder du de bedste flexlån

I dag vil du sikkert opleve at der er flere og flere banker der tilbyder flexlån, men kært barn har mange navne. I visse banker vil denne låntype altså blot blive omtalt som en almindelig boligkredit, hvilket kan gøre din søgen noget forvirrende. Forhør dig derfor gerne hos din bank først og fremmest når du skal undersøge dine muligheder.

Derudover kan du som regel også optage lånet på nettet uden at skulle stille pant i din bolig, hvilket er en stor fordel for mange, der ikke ønsker at risikere hus og hjem. Vær dog opmærksom på at din rente flexlån når du låner på nettet som regel også er en del større, så giv dig under alle omstændigheder tid til at sammenligne de forskellige muligheder inden at du underskriver en aftale – hvad enten det er med en udbyder på nettet eller banken.

Relaterede artikler