Hvad er kontantlån?

Lån på nettet kan være en forvirrede jungle da der for det første ikke kun eksisterer et væld af forskellige begreber som du selv skal undersøge og holde styr på, men også mange forskellige låntyper. Måske er du allerede stødt på de populære kontantlån, men var du klar over, at der faktisk findes to forskellige typer af dette lån?

Faktisk er de to lån der deler det samme navn så forskellige som noget kan være, så derfor er det også vigtigt at du tager dig tid til at sætte dig ind i hvilke forskelle du kan forvente og hvordan du finder det korrekte lån til netop dine behov. Læs med nedenfor, hvor vi har udarbejdet en detaljeret guide der giver dig et konkret overblik på de to lån.

To slags kontantlån

Hvor der før i tiden kun fandtes en type kontantlån, dækker begrebet nu over hele to forskellige typer lån. Den mest normale låneløsning når vi taler om kontantlån er nemlig et realkreditlån eller et almindeligt banklån og her er et oftest kun muligt at få bevilliget lånet, hvis der er tale om et beløb der er større end 500.000 kr.

Med det sagt findes der i dag også kontantlån der giver dig mulighed for at låne mindre beløb. Her er der ofte tale om ganske små lån der optages gennem en online udbyder på nettet, og her kan du glæde dig over, at renten ikke er særlig høj. Hos mange online lånevirksomheder er det faktisk ganske muligt at optage et lån 15000 trods rki lige nu hvilket også gør lånet ideelt til dig der måske ikke har den bedste kreditvurdering.

Optag et kontantlån som boliglån

Hvis du går og overvejer at investere i en bolig, kan der være mange gode grunde til at vælge et kontantlån. Om dette dog er muligt for dig, afhænger i den graf af, hvilken type bolig du ønsker at købe. For eksempel er det som hovedregel ikke muligt at optage et kontantlån hvis du ønsker at købe en andelsbolig og som udgangspunt skal du også regne med at forskellige udbydere stiller forskellige krav til hvilken type bolig de er villige til at bevillige dig et kontantlån til.

Naturligvis spiller din overordnede økonomi også en rolle. Som med alle andre typer lån, siger det sig selv, at jo bedre økonomi du har, jo større sandsynlighed er der for at du kan bevilliges et større kontantlån. Dog bør det også nævnes, at forskellige banker og pengeinstitutter kan være i stand til at give dig vidt forskellige tilbud, og det er derfor en god idé at sørge for at du tager dig tid til at undersøge dine lånemuligheder.

Egen bank ikke nødvendigvis det bedste valg

Ønsker du at optage et fastforrentet kontantlån kan du måske blive fristet til at tro, at du vil få den bedte løsning i egen bank. Sådan er det dog langt fra altid i dag og i mange tilfælde kan det faktisk sagtens betale sig at undersøge dine lånemuligheder hos andre banker og pengeinstitutter før at du forpligter dig til et lån.

Husk også på, at selvom at du modtager et godt tilbud fra din bank, er du fuld berettiget til først at undersøge lånemarkedet hvis du ønsker dette. Derudover behøver det kontakte lån heller ikke nødvendigvis optages i et fysisk pengeinstitut, da der i dag findes adskillige online udbydere der også tilbyder den populære lånform. Hvor god en rente de er i stand til at tilbyde dig sammenlignet med et almindeligt banklån, kan dog variere fra udbyder til udbyder.

Før i tiden var der mange banker der ikke ønskede at bevillige personer penge, der allerede var registrerede som eksisterende kunder i en anden bank. Sådan er det dog langt fra den dag i dag og du kan med fordel derfor sagtens tage dig tid til at undersøge dine muligheder.

Et kontantlåns renter kan svinge

Den klare fordel – eller ulempe ved et kontantlån om du vil – er det faktum, at lånets rente kan svinge drastisk når du optager det som boliglån. Hvor du med et almindeligt realkreditlån med sandsynlighed vil blive tilbudt en fast rente gennem hele lånets løbetid, får du ikke helt samme garanti når du optager et kontantlån med rentesvingninger. Og dette aspekt er yderst vigtigt at bære i sinde før at du optager lånet, da det kan få store konsekvenser for, hvor meget du i sidste ende kommer til at betale.

At kontantlånsrenten kan stige eller falde betyder i bund og grund at lånets rente vil variere fra måned til måned. Du vil derfor muligvis komme ud for at der findes måneder hvor renten er højere og ud skal betale mere, men til gengæld kan du også være heldig at støde ind i perioder hvor renten er i bund. Dette gives der naturligvis ingen garanti for, og det er derfor en risiko du løber.

Om et kontantlån er noget for dig, afhænger altså af, om du er villig til at risikere at skulle komme til at betale mere for lånet i perioder. Der er ingen – heller ikke din bank – der kan give dig nogen form for garanti for, at renten vil falde, men generelt er et kontantlån med variabel rente næsten altid billigere i længden end et almindeligt realkreditlån.

Alternativer til kontantlån

At finansiere købet af en bolig01 er en vigtig beslutning der gerne skal være rigtig første gang. Derfor er det også vigtigt at sætte dig ind i hvordan et kontantlån til boliglån i realiteten fungerer og samtidig overveje, om der kan være andre låntyper der passer bedre til dine behov. Kontaktlån indfrielse kan for eksempel variere på tværs af lånevirksomheder så derfor er det også vigtigt at tænke på, hvor lang en løbeperiode du ønsker.

I dag findes der heldigvis et stort udvalg af forskellige låntyper til finansiering af bolig, så hvis blot din økonomi er OK, burde det ikke være svært at finde et passende lån til dig. Brug gerne en låneberegner, der gør det nemmere for dig at indhente og sammenligne de forskellige tilbud, så du altid kan være sikker på, at du finder den billigste løsning.