Hvad er stående lån?

At finde det rigtige lån til din unikke situation, kan sagtens vise sig at blive lidt af en udfordring, For det første kan man ikke længere blot gå ud fra, at et lån online er et lån. Der findes nemlig en verden til forskellige vilkår og begreber på tværs af både låntyper og udbydere der gør, at to lån kan være vidt forskellige – også selvom at lånebeløbet er det samme. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du tager dig tid til at undersøge hvilket lån der passer bedst til dig.

De stående lån er stadigvæk forholdsvis uhørte. Du har sikkert hørt om realkreditlån, kviklån og et par andre mere populære lån men der kan være mange gode grunde til at vælge et stående lån også. Dem kigger vi nærmere på nedenfor!

Sådan fungerer et stående lån

Der er gennem tiderne opstået en del misforståelser når det gælder stående lån – nemlig fordi at lånets navn ikke rigtig indikerer, hvad du egentlig kan forvente fra lånet. Men faktisk er det ganske nemt.

Kort fortalt kan et stående lån beskrives som et lån – normalt af en forholdsvis stor størrelse – hvor du ikke skal afdrage under selve løbeperioden. Det betyder, at du kun kommer til at betale for renter og eventuelle andre omkostninger når lånet skal indfries.

Du får altså et lån, hvor du ikke skal afrage fra måned til måned, men derimod skal indfri den totale ydelse når lånet er udløbet. Her vælger mange også at optage et andet og eventuelt separat lån for at indfri det oprindelige. Dette kan dog vise sig at blive en dyr affære, da det generelt ikke anbefales at stifte ny gæld til at betale eksisterende gæld ud.

Find de bedste stående lån

Mange af os laver forståeligt nok den fejl at gå ud fra, at vores egen bank altid er i stand til at tilbyde det bedste lån. Det er desværre ikke tilfældet og du vil sikkert opleve at der er mange udbydere – både fysiske og på nettet – der kan give din bank skarp konkurrence. Derfor er det altid en god idé at se dig ordentligt omkring når du leder efter det perfekte stående lån – eller enhver anden låntype for den sags skyld.

Mange vælger i dag at anvende de populære låneberegnere som gør det endnu nemmere for dig at finde de bedste lån på tværs af det store marked af udbydere. En låneberegner gør mere eller mindre alt arbejdet for dig og du vil kun få vist en liste over udbydere og tilbud, der er relevante for dig.

Sådan anvender du en låneberegner

At anvende en låneberegner til at finde dit stående lån er nemt. Markedet for stående lån er dog i skrivende stund endnu ikke så stort blandt online udbydere, da det primært er bankerne der specialiserer sig for disse typer lån. Derfor vil du måske opleve, at du ikke har så mange forskellige online udbydere at vælge imellem – og det kan både være en fordel og ulempe alt afhængig af din kreditvurdering og dine behov.

I dag findes der et væld af forskellige låneberegnere på nettet. Fælles for dem alle er dog at de er gratis og nemme at anvende. Ved blot at tage et hurtigt kig på nettet, vil du finde et stort udvalg af forskellige beregnere, der alle kan hjælpe dig videre mod jagten på det bedste stående lån.

De fleste låneberegnere i dag kræver aldrig, at du angiver dine personlige og identificerbare oplysninger. Dette er først nødvendigt når du skal indsende din ansøgning til en udbyder.

Låneberegneren fungerer oftest som en søgemaskine, hvor du selv skal tilpasse de enkelte søgeparametre og filtre, således at de passer til din situation. Du skal derfor muligvis angive din alder, et par oplysninger om din finansielle situation samt det ønskede lånebeløb. Derudover skal du også bekræfte, at du ikke er registreret i RKI, da det er langt de færreste udbydere af stående lån der tilbyder RKI lån i dag.

Er et stående lån den rette løsning for mig?

Om et stående lån er den rette låntype for netop dine behov, er det kun dig der kan svare på. Der findes som ved alle andre låntyper i dag nemlig både klare fordele og ulemper ved lånet.

For nogle er det en fordel at lånet først skal betales tilbage i slutningen af løbetiden. Din nuværende økonomi behøver altså ikke at påvirke din betalingsevne – så længe at du altså er sikker på, at du ved lånets udløb er i stand til at betale lånet tilbage. Hvis dette ikke er muligt, kan du blive tvunget til at optage et andet og mere fleksibelt lån til at indfri det stående lån, og det kan ende med at blive en meget dyr affære.

Gør under alle omstændigheder dig selv den tjeneste og undersøg de forskellige lån på nettet og i banken. I stedet for at acceptere og takke ja til det første lån din bank tilbyder dig, anbefaler vi desuden at du giver dig tid til at indhente andre tilbud fra lignende pengeinstitutter for at få et overblik over, hvad du kan forvente.

Hvor finder jeg stående lån?

Langt de fleste stående lån optages i dag i banken, men med det sagt er det også muligt at finde låntypen på nettet i dag. Derfor er der altså ingen grund til at takke ja til det første og bedste tilbud som din bank giver dig.

Alternativer til stående lån

Som vi nævnte tidligere, findes der i dag naturligvis et væld af forskellige låntyper. Du behøver derfor ikke takke ja til et stående lån hvis det ikke er den rette løsning til dig.

For at finde den rette låneløsning til dig, kan du med fordel tage et kig på nogle af vores grundige artikler der går i dybden bag de forskellige låntyper. Her kan du glæde dig over, at du finder lån af enhver art. Hvad enten du har en dårlig kreditvurdering og har brug for at optage vælg din sms lån hurtig udbetaling eller skal på jagt efter alternativer til stående lån på nettet, kan du med fordel tage et kig på disse.