Kreditkort

Hvad er et kreditkort lån?

Et kreditkort fungerer kan stort siges at være en form for lån – eller et middel til at foretage et lån. Hvis du fx ikke har så mange penge på kontoen sidst på måneden, så kan du trække over med dit kreditkort – og bruge af din kredit! Det vil altså sige, at kreditkort kan være med til at give dig en fleksibel form for lån, der passer til lige netop dine behov og dine specifikke finansielle omstændigheder. Det er hurtigt, nemt og bekvemt.

Dog kommer kreditkort lån også med fordele, som du ikke finder mange andre steder.

Kreditkort og dets muligheder

Der er nærmest efterhånden ikke en eneste situation, man kan forestille sig, hvor et kreditkort ikke kunne være til gavn. Der er utroligt mange af hverdagens situationer, hvor det er nødvendigt at have et kreditkort for at kunne betale, da hver eneste indkøb eller service bliver mere og mere digital. Det kan også være, at man er ude og udforske den store verden på en rejse, og man pludselig befinder sig en i en nødsituation, hvor man fx skal lægge en større sum af én gang. Her kan det være virkelig vigtigt med et kreditkort lån, så du ikke sidder fast i spinaten.

ansøg om kreditkortHvis du vælger at få kreditkort ved en af de store banker, så tager dit kreditkortlån form efter, hvordan din overordnede økonomi ser ud – men du kan i nogle tilfælde få lån fra alt mellem 10.000 til mere end 40.000 kr. Ordet ”kredit” indikerer som sagt, at det, du gør, er, at du i virkeligheden trækker over på kortet – ofte med en rentefrihed på mellem 30 til 45 dage. Denne rentefri periode bliver bestemt på grund af, hvilken bank eller kortudbyder, du ender med at vælge.

Hvis man gerne vil gøre det lidt simpelt, så det kan være lettere at forstå, så kan man sige, at det i store træk fungerer på samme måde som en kassekredit. Den helt store forskel her er dog renten. Ofte er renten på lån ved kreditkort langt højre end kassekredit. Selvom det måske ikke umiddelbart lyder som en god ting, så kreditkort være den bedste lånemulighed for mange – og måske endda den eneste for nogle.

Hvis du fx har haft dårlig økonomiske forhold før, og derfor står i RKI, så kan det være, at du ikke længere har muligheden for at få en kassekredit. Med kreditkort har du mulighed for at låne på trods af RKI, og det kan være med til at give dig lidt frihed og måske endda muligheden for at komme på rette vej, hvis du bruger pengene fornuftigt.

Skal man så vælge kassekredit over kreditkort lån?

Desværre er der aldrig noget svar der er helt sort-hvid. Forskellen på kreditkort og kassekredit handler ikke om ”godt” eller dårligt”, men om hvad dine behov er, og hvad du føler dig tryg i. Når du ved mere om, hvad de to termer indebærer, så så vil de blive langt lettere for dig at tage den beslutning, der giver mest mening for dig. Det kan også være en god idé at spørge nogen, du kender, til råds. Hvis du ikke har lyst til at involvere andre mennesker i din omgangskreds og lytte til deres råd, så kan du i stedet tage et kig på onlineforummer og se, om der nogle gode råd at hente om kreditkort.

Hvilke kreditkort findes der på markedet?

Nogle af de mest normale typer af kreditkort er:

  • Eurocard er en type kreditkort, der bruges i Skandinavien.
  • Diners er et af de eneste kreditkort, der ikke har en forbrugsgrænse.
  • Visa kreditkort er nok et af de mest kendte, og der findes mere end 2,1 milliarder af dem på verdensplan.
  • Mastercard er næsten lige så populært med dets 2 milliarder brugere, og er nok det, der accepteres af flest butikker.
  • Og mange, mange andre, som du kan finde, hvis du laver en smule research online …

Hvilke krav kommer der med kreditkort lån?

Der skal selvfølgelig betales renter, som det også gør sig gældende for de fleste andre lånevilkår og lånetyper. Det er ikke noget, man slipper udenom. Det viser sig dog mange gange at være det hele værd, da kreditkort med kredit hurtigt giver dig nogle ekstra penge på kontoen. Disse penge kan du bruge helt efter behov, uden nogen kan fortælle dig, hvad du må eller ikke må bruge dem på.

I modsætning til kassekredit i banken, så bliver der nemlig ikke stillet nogle synderligt store krav, inden pengene nemlig lander på din konto. Vil du forkæle dig selv, så du kan få det lækre nye sæt tøj, der skal bruges, når du skal ud og søge arbejde? Eller vil du hellere bruge pengene på at forkæle nogen du holder af eller gøre noget ekstra godt for familien? Det er helt op til dig. Denne utrolige frihed er også grunden til, at du sagtens kan ansøge om kreditkort lån, selvom du bl.a. er i RKI. Selvom du måske har dine betænkeligheder om, hvorvidt det kan lade sig gøre, så siger vi: Kreditkort kan være løsningen! Du vil ikke blive skuffet. Der er mange danskere, der vidner om, at det sagtens kan lade sig gøre.

Selvfølgelig vil det være nemmere at få kreditkort og kreditkort lån, hvis du ikke står i RKI, og det ville være allerbedst, hvis du har mulighed for at blive slettet. Du kan altid tage kontakt, da der kan være forskellige ting, der kan spille ind i, om de er villige til at slette dig fra registeret. Den nemmeste og hurtigste måde at blive fjernet fra registret på er selvfølgelig at få din gæld afbetalt. Vi ved dog, at det kan være en del lettere sagt end gjort for mange mennesker, og det kan sagtens tage lang tid, før man er i stand til at fjernet ens gæld helt. De fleste ser sig derfor nødsaget til at finde andre metoder i mellemtiden, så man kan betale af på sit lån i ro og mag, men hvor man samtidig har rum til at leve en smule og værne om sig selv.

Kan man få kreditkort lån straks?

Hvis du står og skal bruge pengene lige straks, så må du enten væbne dig med et par dages tålmodig eller kigge mod andre muligheder. Når du søger om lån med kreditkort, så husk nemlig på, at det godt kan tage et par dage, før lånestedet modtager ansøgningen og derefter har mulighed for godkende den.

Når din ansøgning om lån med kreditkort er blevet godkendt, så skal kortet sendes af sted med posten, og det kan godt tage et ekstra par dage. Af sikkerhedsmæssige grunde er der desværre ikke andre muligheder på nuværende tidspunkt, og det er svært at se nogen umiddelbar løsning eller form for alternativ til dette.

Hvis du dog kan vente nogle få dage, så vil du uden besvær snart kunne modtage dit nye kreditkort, som du kan gå ud og tage i brug lige med det samme – om det er i Danmark eller ferie i udlandet!

Hvad koster et kreditkort?

Ved de fleste udbydere får man et gratis kreditkort. Du skal dog være OBS på, at selvom selve kreditkortet er gratis er bestille, så kan de være mindre gebyrer, der skal betales årligt. Om kreditkortet kommer med eller uden årsgebyrer afhænger af de services, som der hører med.

Hvordan finder man de bedste kreditkort?

Dette er ikke sådan, at der er ét magisk kreditkort, som er det bedste kreditkort derude. Det handler mere om at finde det kreditkort og den låneudbyder, som passer med de behov, du står og har i den pågældende situation. Du afgør faktisk selv, hvad der er det bedste for dig. De faktorer, som du bør tænke over er fx, hvor mange penge du skal bruge, så du kan vælge et kort, der tilbyder den rigtige købsgrænse. Det kan også være værd at tjekke, om det er et rentefrit kreditlån, som der hører med, og til sidst, men ikke mindst, så bør du holde øje med, om du andre tilbud i forbindelse med dit kortvalg.

For forbrugsgrænsen skal du holde øje med to forskellige typer: den daglige og den månedlige. Selvom kortet måske kan have en daglig grænse på 3.000, så betyder det ikke nødvendigvis, at du kan låne op til 90.000 kr. på en enkelt måde. Den månedlige grænse er altså derfor lige så vigtig at holde øje med.

De ekstra tilbud, som vi snakker om, kan være vidt forskellige fra udbyder til udbyder. Nogle kreditkort kommer fx med gratis rejseforsikring, eller de kan give de gratis goder eller muligheden for at optjene point i forbindelse med køb på bestemte hjemmesider.

Kreditkortansøgning

Når du først er kommet til det sted, hvor du siger til dig selv: ”Gør det nu bare! Ansøg om kreditkort!”, så kan du endelig gå i gang med at kigge på de forskellige sider på nettet, hvor du kan finde mere information om, hvordan du præcis går i gang.

kreditkort med kreditSelvom det kan virke uoverskueligt lige ved første øjekast, så kræver det intet mere end nogle klik med musen, og så er du allerede et skridt tættere på at have dig selv et kreditkort med lån. Nemt og omkostningsfrit – og hvis du er i tvivl om processen, er der også nogle gange et servicenummer, du kan kontakte, så du kan få hjælp på vejen. Hvis du foretrækker at klare det hele selv og ikke involvere andre, så er der rigtig gode vejledninger, der viser dig, hvordan du skal gøre trin for trin. Det er vigtigt, at du udfylder alle oplysninger korrekt, da kortet jo naturligvis bliver udfærdiget til dig!

En af de muligheder, du har, er kreditlån fra Hurtiglannu.com. Det er en hjemmeside, der gør processen helt utrolig overskuelig for dig. Du slipper for besværet med at skulle gå ned i banken eller ringe til RKI eller andre pengeinstitutioner for at forklare dig selv. I stedet kan du som sagt følge det nemme forløb online hjemme fra din egen computer, der oftest ikke varer mere end 5-10 minutter. Når du har afsluttet din ansøgning, og du får at vide lige med det samme, om du vil modtage et nyt kreditkort inden længe eller ej. Du undgår altså komplicerede processer, men får svar på lån med det samme.

Du kan fornuftigvis heller ikke bestille kreditkort, hvis du ikke er myndig. Det vil altså sige, at du ikke vil blive godkendt til kreditlån, hvis du ikke er fyldt minimum 18 år. Vi anbefaler også, at du har NemID’et klar, da du skal bruge det til at identificere dig selv.

Kreditkort med kredit eller uden?

Hvis du efter ansøgningsprocessen får et kreditkort, så skal du ikke igennem en ny proces for at få kredit – de kommer nemlig sammen – og når du har modtaget koret, så er du på forhånd godkendt til at kunne bruge kredit. Kreditkort med kredit går derfor altid sammen, og det er altså ikke muligt at modtage kreditkort uden! Hvad der kan være anderledes fra kort til kort er mængden af kredit.

Forskellen på kreditkort og betalingskort

Det kan måske være forvirrende eller svært at forstå forskellen mellem de to typer kort. Det er også, fordi kreditkort stort set kan fungere på samme måde som betalingskort! Betalingskort kaldes i daglig tale bare for hævekort, men hvor man på normale betalingskort kun kan bruge den mængde penge, der er til rådighed på nuværende tidspunkt, så har kreditkort den fordel, at man kan bruge kredit – hvilket kort sagt betyder, at beløbet ikke trækkes fra kortet med det samme. Hvis man fx ikke har mange penge tilbage på kontoen sidst på måneden, eller man får brug for ekstra penge på grund af rejser, eller man bare må og skal have den kjole, man har set i butikken, da den er på tilbud lige nu, så kan man altså bruge kreditkortet!

Hvor meget koster et kreditkort lån egentlig?

Som vi har nævnt tidligere, så er kreditkort gratis at bestille – og få langt de fleste koster det heller ikke noget at få kreditkort leveret lige til døren! Det kan være, at du nogle gange skal betale mindre årlige omkostninger for administration, men det, som du i sidste ende kommer til at betale for, er låneomkostninger til den, som har udbudt kortet til dig. Sådan er det altid med et kreditkort. Dog kan der være rigtig mange penge at spare, da du kan bruge kreditkortet mange forskellige steder i verden, og du kan samle en masse point og opnå fordele og rabatter, som du ikke ville have kunne få uden kreditkort. Brug af kortet, samt at hæve penge, i udlandet er også gebyrfri.

Kreditkort med kredit til rådighed kan være med til at løse mange umiddelbare problemer, men vær grundig, når du undersøger kortets rente og ÅOP, da det også kan have indvirkning på den pris, du kommer til at betale i sidste ende.