Lær hvordan du beregner prisen på et lån

I dag er der ingen tvivl om, at det er gået hen og blevet mere populært end nogensinde at optage hurtige lån på nettet. Der findes både online forbrugslån, kviklån, hurtige lån samt sms lån. De mange lån har uden tvivl ført en masse begreber med sig som du først og fremmest bør give dig selv tid til at sætte ind i før at du begynder at lege med tanken om at lege penge på nettet, og så er der jo også prisen. Du kan ikke længere gå ud fra at to låneudbydere vil være i stand til at tilbyde dig den samme pris på lån, og derfor er det vigtigt at sætte dig ind i, hvordan du foretager en beregning lån.

Det kan godt være noget af en lidt svær opgave, og derfor vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej. Nedenfor har vi derfor taget et grundigt kig på hvad du skal bære i sinde når du skal udregne priserne på de forskellige lån.

Hvad koster et lån på nettet?

Måske går du først og fremmest og tænker over, hvad det koster at låne penge på nettet og om det egentlig kan svare sig i forhold til et banklån. Det kan du selv kun afgøre, men der er en grund til at de online lån fortsat bliver mere og mere populære blandt danskere. De er hurtige at optage, kræver ikke at du stiller nogen form for sikkerhed og derudover kan du glæde dig over, at pengene går hurtigt ind på din konto når først din ansøgning er godkendt.

Når man kigger på selve prisen på et lån, er der dog mange faktorer der spiller ind. Vigtigst af dem alle er nok din kreditvurdering. Din kreditvurdering beskriver, hvordan din økonomiske situations er ud og om du reelt har råd til at optage et lån. Hvis du har en god kreditvurdering, tjener du sikkert godt, har fast indtægt, adresse i Danmark og er ikke registreret i RKI. Måske har du endda egen bil og bolig. Med en god kreditvurdering vil du også opleve at de forskellige låneberegninger er i stand til at give dig en meget bedre ÅOP på lånet.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er et ganske almindeligt lånebegreb i dag – både når du optager lån på nettet og når du gør det gennem banken. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og angiver altså den totale pris på lånet. Det vil også sige, at lånetilbuddet med den laveste ÅOP også er det billigste.

I dag er alle online udbydere forpligtede til at oplyse dig om samtlige omkostninger der er involveret med det enkelte lån. Det betyder, at du kan låne med ro i sindet når du skal vælge dit ønskede tilbud og du vil få et komplet overblik over, hvor meget du egentlig skal betale tilbage. Det gør det også nemmere for dig at sammenligne tilbuddet med lån fra andre udbydere når du skal i gang med at foretage en lån beregning.

Der kan være andre omkostninger forbundet med lånet

Selvom at lånet med den laveste ÅOP sandsynligvis også er det billigste, er det alligevel vigtigt at give dig selv tid til at kigge på nogle af de andre omkostninger der kan være forbundet med lånet. Det er nemlig en dum fejl som mange laver, og det kan i sidste ende koste dyrt.

Renten er nemlig ikke det eneste der spiller en rolle, når man skal kigge på et låns pris. Udover de normale omkostninger forbundet med lånet månedligt, er det også en god idé at kigge på og sammenligne eventuelle oprettelsesgebyrer og administrationsomkostninger der måtte forekomme.

De fleste udbydere i dag lader dig indfri lånet uden ekstra omkostninger for dig hvis du skulle finde det muligt, men når det så er sagt, er der stadig låneudbydere der vil opkræve et gebyr hvis du vælger at betale lånet ud før tid. Sørg derfor at bære dette i sinde når du skal foretage en beregning af lån således at du er sikker på, at du ikke ender i en kattepine hvis du skulle få mulighed for at indfri lånet tidligere end forventet.

Brug en låneberegner

Når du skal i gang med at kigge efter det billigste lån, er det måske fristende at undersøge alt selv og sammenligne tilbuddene manuelt. Selvom at det selvfølgelig godt kan lade sig gøre, er der masser af hjælp at hente og det kan i mange tilfælde langt bedre betale sig at anvende en smart låneberegner.

I dag findes der et utal af forskellige låneberegnere på mange sammenligningssiders hjemmeside. Fælles for dem alle er, at de er til for at give dig et komplet overblik og så er det selvfølgelig også helt gratis at bruge. De vil oplyse dig om samtlige omkostninger forbundet til hvert enkelt lån, så du undgår grimme overraskelser.

En låneberegner er som regel en søgemaskine der består af en række filtreringskriterier som du skal tilpasse alt afhængig af din situation. Mest normalt skal du angive din alder og dit ønskede lånebeløb samt løbetid. Baseret på disse oplysninger, vil beregneren nu gå i gang med at finde de bedste tilbud til dig. Det smarte er også, at de udelukkende viser dig lånetilbud hvor der er god chance for at din ansøgning bliver godkendt, så når du vælger at se tilbuddene her kan du altså være sikker på, at der er tale om lån der er skræddersyet til din situation og baseret på din økonomi.

Nemt at låne

Lyder ovenstående fristende og står du og har brug for penge nu og her? Så er det ellers bare om at komme i gang med at kigge efter det perfekte lån til dine behov.

På nettet finder du i dag et stort udvalg af forskellige låneudbydere og så længe at du har en god kreditvurdering og er myndig, er du allerede godt på vej mod et hurtigt og billigt lån i dag. Det bedste er, at pengene som regel tikker ind på din valgte bankkonto med det samme eller senest dagen efter.