Lån med nemid

Lån uden sikkerhed og dokumentation og med NemID

Måske går du og overvejer at optage et lån på nettet, da du har hørt om andre i din omgangskreds som har gjort det samme og har haft gode erfaringer. Det er ikke så underligt i dag. Faktisk optager flere og flere danskere billige lån på nettet hver eneste dag, og det bedste er at det hele kan gøres fra dit eget hjem. Det behøver ikke at tage flere timer at indsende en ansøgning, og du behøver bestemt heller ikke at gå og vente på svar i flere uger – låner du penge på nettet kan du faktisk forvente at høre tilbage fra lånudbyderen samme dag, hvilket også er en af grundene til at disse typer lån er gået hen og blevet så populære. Så hvordan bærer du dig ad? Læs med her.

Hvad er et lån uden dokumentation?

Som sagt er der rigtig mange muligheder for at optage billige lån på nettet, og du behøver ikke at have en fantastisk kreditvurdering for at komme i betragtning. Faktisk er de fleste af dem som optager lån på nettet, ganske almindelige danskere som har brug for penge til en ny rejse eller til en ny vaskemaskine. Mulighederne er mange, men en af fordelene er at udbyderen aldrig blander sig i hvordan du bruger dine penge. Friheden er uden tvivl en stor fordel: når først du beslutter dig for at låne uden sikkerhed og dokumentation og pengene går ind på din konto, kan du bruge dem til hvad du vil.

Så hvad er et lån uden dokumentation? Navnet i sig selv siger det meste, og det går i princip ud på, at du kan optage et lån uden at oplyse din lånudbyder om din personlige finansielle situation. På denne måde undgår du alle de strenge krav som banken højst sandsynligt stiller, og det er som regel ikke engang nødvendigt at oplyse din lånudbyder om din finansielle situation. Alle disse faktorer er altså en stor fordel, hvis du har brug for et hurtigt lån.

Skal jeg oplyse mine personlige oplysninger?

Selvom at du som regel ikke bliver bedt om at vedhæfte dokumentation for dit lån, er det ganske almindeligt at du underskriver din ansøgning med dit NemID. Dette er en ganske almindelig procedure som blandt andet foretages for at indhente oplysninger om din personlige situation. Denne procedure er helt tryg, og sikrer din låneudbyder at din situation er stabil nok til at de kan låne dig penge. På denne måde sparer du dog også en hel del tid, da du slipper for at vedhæfte en masse dokumentation i form af papirer. Det er altså både sikkert og bekvemt at optage et lån med nemID.

Hvis du ønsker at optage et mindre lån uden dokumentation, som regel på beløb fra 1000 til 5000 kr., er det som regel ikke nødvendigt at foretage et kreditcheck på dig, så længe at du ikke står i RKI. Du vil dog stadig blive bedt om at oplyse både dit CPR nummer og andre personlige oplysninger, så din lånudbyder kan være sikker på at det er dig der sidder bag skærmen. Det er derfor generelt ikke muligt at lån penge uden NemID, og støder du på en virksomhed som tilbyder dette, er det højst sandsynligt fup.

Hvor optager jeg et lån uden dokumentation?

Hvis du har besluttet dig for at du ønsker at låne penge med nemid, er der mange steder at starte. Men det kan være svært at optage et banklån hvis du ikke er villig eller i stand til at dokumentere for din nuværende situation. Her vil banken som regel kræve at du indbringer dine lønsedler, årsopgørelser og andre potentielle udgifter. Hvis dette ikke er en mulighed, kan du søge videre på nettet, hvor du nemt og hurtigt kan optage et lån uden dokumentation og et lån med nemid.

Der findes rigtig mange typer lån for nettet. Her er alt fra de populære kviklån hvor du kan forvente at have pengene på din konto samme dag eller senest dagen efter, til SMS lån hvor hele processen foregår via din mobil telefon, til forbrugslån hvor det på forhånd er bestemt hvad dit lån skal bruges til. Hvor meget du kan låne hos de forskellige låneudbydere, afhænger også meget. Som hovedregel kan du dog forvente at kunne låne alt fra 1.000-50.000 kr. uden at skulle stille dokumentation for din situation, men hos nogle låneudbydere er det også muligt at låne meget større beløb. Undersøg derfor markedet grundigt før at du beslutter dig.

Er det sikkert at låne med NemID?

De fleste danskere er generelt meget påpasselige når det gælder deres personlige og følsomme oplysninger på nettet. Og det er kun en god ting. Men når det kommer til at lån med nemid, er det en ganske almindelig procedure at ansøgning skrives under med dit NemID. Dette gør at du slipper for at skulle vedhæfte en masse dokumentation, og din låneudbyder kan samtidig gå ind og hente alle nødvendige oplysninger om dig for at vurdere sandsynligheden for at du betaler dit lån tilbage. Står du i RKI, vil dette også blive vist når der foretages en kreditvurdering. Men du kan være helt rolig, for alle dine følsomme oplysninger bliver behandlet sikkert og fortroligt, og bliver aldrig sendt videre til andre partier. Hele processen foregår altså mellem dig og din låneudbyder, og det tager som regel ikke mere end et par minutter at indhente dine oplysninger.

Hvis du endnu ikke har et NemID er det ganske nemt at få fat på. Du kan kontakte din kommune som vil hjælpe dig igennem selve processen. Dit NemID bliver desuden tilknyttet en NemKonto som fungerer som en lønkonto i din bank. Alle har krav på sådan en konto, så du behøver ikke at bekymre dig om din finansielle situation. Det er vigtigt at din NemKonto er aktiv, da det er denne konto at lånet går ind på.