Lån trods RKI

Lån og RKI

Rigtig mange danskere begynder at skælve og få lettere sved på panden når snakken falder på rki. I takt med at mange låneudbydere vokser frem på markedet, ser vi desværre også en vækst af danskere som ender i rki.

Der florerer uendelige mange lovende lånetilbud på internettet, og det har aldrig været nemmere at få penge på kontoen lynhurtigt. Dette frister utrolig mange danskere, og mange har ikke altid gjort deres rette forarbejde før de optog lånet, som desværre ofte efterlader dem i en uoverskuelig gæld og en placering hos rki.

En registering i rki kan begrænse ens liv på mange finansielle måder, og det kan være utrolig svært at optage nye lån i penge trods rki, når man først er stemplet som en dårlig betaler.

I dag kaldes Ribers Kredit Information oftest bare for RKI. De fleste danskere ved allerede hvad det er, og kort fortalt er det et indeks som indeholder alle dårlige betalere i Danmark. Det er for eksempel folk som har gået ud og optaget alt for dyre lån, som de ikke har kunne betale tilbage. Når man vælger at ignorere sin afbetalingsordning og ignorerer de rykkere og breve som kommer ind af døren, vil man før eller siden blive registreret i RKI og det kan have mange konsekvenser. Læs med her.

Hvad er RKI?

RKI er en forkortelse af Ribers Kredit Information, og er et stort register i Danmark, som er blevet skabt med det ene formål at have et system over personer i Danmark, som ikke har været i stand til at betale deres lån af rettidigt.

Rki ejes af virksomheden Experian, som er den største leverandør af kreditinformationer i Danmark. Experians kunder bruger rki til at kunne danne sig et overblik over en persons kreditinformationer, før en eventuel låneaftale underskrives. Experian har utrolig mange kunder. Den finansielle sektor, offentlige myndigheder og mobiloperatører anvender blandt andet også rki, når en person skal kreditvurderes.

Rki registrerer ud over enkelte personer også virksomheder, som ikke har kunne afbetale deres lån rettidigt. De fleste virksomheder som låner penge ud er medlem af rki. Viksomheder ønsker at være medlem for at kunne undersøge personer eller andre virksomheders kreditværdighed når dette ønskes, og ligeledes kan virksomhederne indskrive personer eller andre virksomheder til registret, hvis en låneaftale ikke overholdes. I dag er cirka 230.000 danskere registreret som dårlige betaler hos rki, og tallet er stigende.

Rki kaldes over for ‘registret for dårlige betalere’ i almen tale, og i dag findes der to af disse slags registre i Danmark. Udover R.K-Info har vi også et såkaldt Debitor Register i Danmark. Begge registre tjener dog det samme formål, og derfor vil her i artiklen fokusere på rki, da det er det største af de to registre og det mest velkendte i Danmark.

Hvilke konsekvenser har det hvis jeg står i RKI?

Hvis du er registreret i RKI, indikerer det automatisk at du er dårlig betaler; at du har optaget en eller anden form for gæld, og du ikke har overholdt afbetalingsordningen. Det værste er at når du først er registreret, kan alle andre virksomheder se om du er registreret i R:K:I. Derfor har de god grund til at for eksempel nægte dig et lån, et benzin kort eller et abonnement på en telefon. Alt i alt er det en rigtig træls situation at ende i RKI, og der er mange ulemper ved det. Når det så er sagt, er der rigtig mange danskere som er registreret i R.K.I. og det påvirker som sådan ikke deres livskvalitet. Rigtig mange danskere lever nemlig ganske normale liv selvom de er registrerede i RKI, og så længe at man ikke bare dropper sin afbetalingsaftale bare fordi man er blevet registreret, er der god mulighed for at få styr på sine gældsposter og få dem ud af verden.

Hvordan skal jeg forholde mig med RKI?

Hvis du har modtaget flere rykkere og ikke har betalt dine regninger eller afbetalingsaftaler, kan du med stor sandsynlighed godt regne med at du allerede står i RKI. Mange danskere vælger faktisk at ignorere regningerne der kommer ind ad døren, og lader dem blot hobe sig op. Det er faktisk det værste du kan gøre, for før eller siden kommer det til at få konsekvenser. Hvis du har problemer med at overholde en aftale, kan det kun anbefales at du kontakter virksomheden du skylder penge. De er uden tvivl kun interesseret i at finde en løsning der passer jer begge. Du har faktisk en fordel her, fordi virksomhederne ved godt at der er mindre chance for at du betaler pengene tilbage. Så de er i de fleste tilfælde mere end villige til at lave en ny ordning som du kan overholde.

Hvis du først har opdaget at du er registret som dårlig betaler, vil du uden tvivl gerne have rystet ‘det dårlige rygte’ af dig igen, og gerne så hurtigt som muligt.

Der er forskel på om det er private virksomheder, offentlige virksomheder eller finansielle virksomheder som får dig registret hos rki. Oftest vil du modtage advarsler/rykkere på din manglende betaling tre gange før du registreres, eller der kan afsiges dom ved civil- eller fogedretten. Derfor kommer det ofte ikke som nogen overraskelse hvis du er indskrevet hos rki.

Bedste kviklån trods rki

Der er flere metoder til at komme ud af rki igen. Den åbenlyse og bedste metode er naturligvis at få afsluttet og afbetalt dine låneaftale, som fik dig registret i første omgang. Det lyver nemmere sagt end gjort, men en god start vil være at få dannet dig et overblik over din private økonomi, og derved dine ind- og udgifter. Find ud af hvor du kan spare i fremtiden, eller find nye indtægtskilder.

Er dette ikke en mulighed for dig, kan du også forsøge at tale med den kreditor som fik dig registreret hos rki i første omgang. Husk at kreditoren også sætter sit eget rygte på spil ved at have registrerede kunder hos rki, da det afspejler tidligere, dårlige kreditvurderinger fra virksomhedens side. Derfor er kreditoren/låneudbyderen typisk også villig til at lave en ny betalingsaftale med dig, så du hurtigt kan komme ud af registret igen. Såfremt i finder et fælles ståsted om den nye aftale, er kreditoren ikke forpligtiget til at slette dig fra registret, men de har alligevel mulighed for at fjerne dig hvis de ønsker dette.

Hvis du føler din plads i registret er uretfærdig, kan du også vælge at indgive en klage til Experian, der vil behandle din klagesag. Hvis Experian vælger at afvise din klage, kan du gå videre til Datatilsynet som behandler alle klagesager. Du bør dog altid forsøge at lave en ny betalingsaftale med kreditoren før du vælger at indsende en klage.

Hvis ingen af ovennævnte muligheder er relevante i dit tilfælde, kan du forberede dig på minimun 5 år i registret. Efter 5 års registrering vil du automatisk blive fjernet fra rki. Du kan dog sagtens stå registreret i længere tid, hvis du eksempelvis er registreret for flere forskellige gældsposter.

Hvis din registreringstid hos rki automatisk løber ud, betyder det ikke at din gældspost også fjernes. Derfor bør du altid arbejde på at få afbetalt din gæld så hurtigt som muligt, for at slippe ud af din økonomiske krise.

Hvor kan jeg se om jeg er i RKI?

Det er ganske nemt at finde ud af om du er registreret i RKI. Du får dog som hovedregel et personligt brev ind af døren som vil oplyse dig om dette, så det er som regel ikke nødvendigt at tjekke din status på nettet. Hvis du dog ønsker at se selve din registrering på nettet, skal du blot logge ind på Experian. Dette kan gøres via DinInfo.dk, hvor du bliver videresendt til en log-in side hvor du med dit personlige NemID se om du er registreret eller ej. Her kan du også se hvor mange gange at du er blevet registreret, samt hvornår at din registrering bliver slettet automatisk. Selvom at du ikke betaler din gæld tilbage, kan du nemlig maksimalt stå registreret i indekset i maks. 5 år, hvilket betyder at du helt automatisk bliver slettet selvom at du ikke når at få din gæld ud af verden.

Når du logger ind og kigger på din registrering, får du en oversigt over selve sagsnummer, dato og generelle oplysninger om din sag. Du vil desuden også kunne se om sagen er gået videre til inkasso, hvilket kan få potentielle konsekvenser til dig, og hvor lang tid du allerede har været registeret. For at kunne logge ind og se om du er registreret, skal du desuden have en dansk adresse og din status må ikke være ”forsvundet” eller ”uden fast bopæl”. Du kan desuden heller ikke have adresse i udlandet.

Hvad med Lån og RKI?

Der er ingen tvivl om at det er en hel del sværere at lån penge trods rki, men det er alligevel ikke umuligt. Der findes rigtig mange udbydere som tilbyder at du kan lån penge trods RKI. Men om dette er en god idé er noget du må gøre op med dig selv. Hvis du allerede er registreret som dårlig betaler, er gebyrerne på disse lån som regel yderst høje, og du bør derfor overveje om det er det værd. Du kan nemlig hurtig risikere at stifte mere gæld som du ikke har råd til at betale af på. Og på denne måde kan du nemt ende i en endnu værre situation end før hvis du vælger at lån penge trods R-K-I.

Det anbefales derfor altid at du gør dit bedste og prøver at komme ud af RKI på egen hånd ved at tilbagebetale den gæld som du allerede har. Selvom at det virker umuligt for dig at tilbagebetale din nuværende gæld, er det rigtig ofte ganske muligt at indgå en ny afdragsordning med dine kreditorer. At lån penge trods rki endnu engang til at betale gamle gældsposter af med, er nemlig sjældent en god idé. Når det så er sagt, er det ganske muligt at optage sms lån samt kviklån. Alt dette kan du finde mere om på nettet, men husk at læs vilkårene og betingelserne grundigt igennem før at du går ud og optager et nyt hurtig lån trods rki. Vær også opmærksom på at rigtig mange virksomheder som reklamerer for at du kan optage et R K I lån hos dem, bare er fup og fidus som prøver at lokke dig ind på deres side. Generelt set er det nemlig rigtig svært at lån penge trods rki, både for at beskytte din låneudbyder men også for at sikre at du ikke ender i større problemer.

Låneudbydere vil altid undersøge din økonomiske situation

Før en låneaftale oprettes, vil en virksomhed først tjekke for en eventuel registering hos rki, da det som hovedregel ikke vil gavne virksomheden at oprette en låneaftale med en person eller en virksomhed, som tidligere ikke har kunne betale penge tilbage.

Når vi skærer ind til benet er låneudbyderen stadig en forretning der skal tjene penge, og det er svært at tjene penge på en person, der ingen penge har at give ud af.

En låneudbyder har derfor naturligvis ofte ingen eller lav interesse i at lave en låneaftale med en person, som allerede sidder i dyb gæld til andre udbydere eller offentlige instanser, da låneudbyderen ikke kan føle sig sikker på om lånet nogensinde vil tilbagebetales.

Lige så snart du står som registreret hos Ribers Kredit Information falder din kreditværdighed. Kreditværdighed er et begreb som anvendes for at beskrive en persons evne til at betale et lån tilbage igen. Derfor har du som privat person altid større chance for at kunne optage et lån, når du har en god/høj kreditværdighed.

Det offentlige, virksomheder og private låneudbydere undersøger altid din kreditværdighed hvis de skal udlåne penge, og har du en lav kreditværdighed vil dette have konsekvenser for dit lån.

Et lån trods Ribers Kredit Information registrering kan dog untagelsesvis være en fordel og en hurtig vej ud af rki, hvis du på forhånd ved at du vil få adgang til flere penge eller en højere indkomst i fremtiden. På denne måde kan du nemlig stille en sikkerhed for at du vil være i stand til at betale de høje gebyrer der er forbundet med lånet, samtidig med at du vil kunne bruge din bil, smykker eller andre værdifulde ejendele som pantejendele.

Du kan også være forberedt på at flere låneudbydere vil spørge ind til din private økonomis status før ansøgningen godkendes. Hvis du eksempelvis kan påvise at du vil få flere penge mellem hænderne indenfor en overskuelig fremtid, eller på anden måde kan vise at du har en ansvarlig økonomi, så er det nu du bør bevise dette overfor udbyderen.

Selvom din kreditvurdering står registreret som lav kan du med lidt forklaring måske ændre på udbyderens individuelle kreditvurdering af dig, som i sidste ende vil give dig flere fordele når du skal afbetale dit lån igen. Du bør dog altid have din øjne solidt placeret på dine renter og de årlige omkostninger i procent, ÅOP, når du overvejer et lånetilbud. Typisk er din ÅOP altid ret høj når du søger lån Ribers Kredit Information registrering.

RKI er sjældent aldrig en hindring

Utrolig mange bruger søger på google efter ‘lån rki ingen hindring’, ‘lån trods rki registering’ eller ‘sms lån rki ingen hindring’ i håbet om at kunne finde lånetyper, hvor de kan ansøge om lån på lige fod med personer som ikke står registreret som dårlige betalere.

Faktum er dog at RKI typisk altid ER en hindring for at optage lån. Hvis registreringen ikke hindrer muligheden for at optage lån helt og aldeles, så er det yderst sjældent at det ikke har en eller anden form for konsekvens for din nye låneaftale.

Falder du over et online tilbud på nettet der lover dig at din registering hos R-K-I ikke er en hindring, så bør du se dig godt for og træde varsomt. Hvis et tilbud ser ud til at være for godt til at være sandt, så er det typisk også realiteten. Undersøg altid skjulte gebyrer og lignende før du godkender en låneaftale.

Gå efter mindre lånetyper

Samlet set bør du derfor altid kun undersøge muligheden for at låne penge, hvis du er 100% sikker på at du vil kunne betale pengene tilbage. Der findes få låneudbydere som låner penge ud på trods af  , og de er typisk meget dyre og der er langt mellem tilbuddene.

Hvis du føler at din private økonomi er klar til at bære høje renter gennem dit nye lån, er de bedste lånetyper uden tvivl de mindre, og hurtige lånetyper. Det er svært at blive godkendt når du først har en lav kreditværdighed, så du kan med fordel ansøge hos flere, forskellige udbydere. Det er altid uforpligtende og gratis at ansøge.

Ved hurtige lån, såsom kviklån og sms lån, skal du som hovedregel ikke stille nogen form for sikkerhed til låneudbyderen, men nogle udbydere kræver alligevel at du eksempelvis stiller dine ejendele som pant.

Derudover har udbyderne ofte høje omkostningsgebyrer, men de kan også kræve indskud, høje afdrag og væsentlig høje renter.

Der er nogle lånetyper som er bedre at sigte efter end andre, når du gerne vil finde hurtig lån med rki. Lånetyper såsom kviklån og sms lån, er alle lånetyper af små størrelser. Du bør altid sigte efter lånetyper af små størrelser, da der er større chance for at du bedre vil kunne betale disse tilbage igen, hvis du allerede sidder med en stram økonomi.

sms lån trods rkiDet er desuden meget vigtigt at du sammenligner de mange lånetilbud der findes, før du vælger at underskrive en låneaftale. Der er mange aktører på markedet, og det er derfor essentielt at sammenligne alle tilbuddene når du går igang med at søge efter det billigste hurtig lån trods rki.

Når du har fundet en låneudbyder som er villig til at låne dig penge trods rki, er det vigtigt at du finder det bedste kviklån og det bedste sms lån trods rki.

Igen er det derfor utrolig vigtigt at du har lavet et budget over din personlige økonomi på forhånd, så du har helt styr på hvor mange penge du mangler og hvordan du vil betale pengene tilbage igen.

Kviklån: Et kviklån har typisk en lavere størrelse end et forbrugslån. Derfor er det oplagt at søge om at optage et kviklån hvis du allerede har en stram økonomi, så du ikke ender i en dybere gæld. Typisk vil du rende ind i flere komplikationer hvis du gerne vil optage et forbrugslån trods rki, da det typisk kræver en mere stabil økonomi.

Kviklån giver dig også mulighed for at afdrage på en fleksibel måde, når du gerne vil have hurtige penge på kontoen. Du kan få overført pengene til din konto lynhurtigt, men du skal igen være opmærksom på at der oftest er høje omkostninger forbundet med hurtige kviklån, hvis du allerede er registreret hos R.K.I .

SMS lån: Du kan også søge om at optage et sms lån Denne lånetype er meget populær blandt danskere, da processen er utrolig nem. For at ansøge skal du blot have din mobiltelefon ved hånden, da du bruger denne til at indsende din ansøgning. Har du brug for et mindre pengebeløb er et sms lån en god mulighed, og du vil kunne modtage pengene på din konto indenfor et par timer. Når du optager et sms lån trods rki vil der typisk altid være høje renter og gebyrer forbundet med lånet. Her skal du være meget opmærksom, da renterne og gebyrerne hurtigt kan vise sig at være dyrere end selve sms lånet.

Generelt set er internettet et rigtigt godt sted at lede, hvis du står og mangler hurtige penge. Tilbuddene er få, men de er der. For at finde dit rette tilbud bør du altid sammenligne lånene, og her kan du med fordel anvende hurtiglannu, som på en enkel og overskuelig måde kan hjælpe dig med at finde dit rigtige lån.

Oftest er det altid mest forsvarligt at finde andre veje ud af Ribers Kredit Information, end ved at betale sig ud gennem nye lån. Hvis du har meget svært ved at finde hoved og hale i hvad du bør gøre for at komme ud af din gæld, kan du altid aftale et møde med en gældsrådgiver.

Det er ikke en gratis proces, men på længere sigt kan pengene være rigtig godt givet ud, hvis de har været med til at hjælpe dig ud af din gæld.

Lån med omtanke

Hvis du allerede er registret i rki skyldes dette højst sandsynligvis, at du sidder i økonomiske problemer, da du ikke har kunne betale dine lånte penge tilbage.

Som udgangspunkt og som hovedregel kan du ikke låne penge mens du står i rki, da hele systemet er blevet skabt med det formål at ‘advare’ andre virksomheder om dårlige betalere/kunder.

Økonomiske problemer løses sjældent ved at optage nye pengelån og ved at optage en ny gæld, som blot vil bidrage til en større økonomisk hovedpine. Du bør først og fremmest derfor aldrig sigte efter at optage nye lån mens du er i rki, men i stedet gå efter at få afbetalt dine nuværende låneaftaler.

Sidder du alligevel og overvejer et lån trods rki registering har vi samlet nogle overvejelser som du bør gøre dig, før du indgiver dine låneansøgning.

Ofte er der rigtig mange følelser involveret når man optager lån i et forsøg på at komme ud af en gæld. Der ses faktisk en tendens til at mange vælger at låne penge ovenpå gæld i højtiderne eller til familieferierne, og samfundets normer er derfor også uden tvivl med til at presse mange danskere ud i gæld og nye lån. Et hurtigt lån kan derfor friste når man sidder i en dyb gæld, specielt også hvis uforudsete regninger bliver ved med at dumpe ind af brevsprækken, som kræver hurtige penge.

I nogle situationer, såsom pludselig, uforudsiglige regninger eller lignende, kan det dog pludselig være nødvendigt at optage nye lån. Nogle gange er tiden der ikke til at undersøge andre alternativer, og nogle gange er der ikke tid til at finde det bedste lån trods rki registering blandt de mange lånetilbud. Her på hurtiglannu.com kan du hurtigt finde de bedste tilbud, hvis du står og mangler hurtige penge, og ikke kan finde andre udveje.

Står du i en mindre tidspresset og drastisk situation og gerne vil låne penge, bør du også altid have tid til at overveje hvordan du kan få afbetalt dit nye lån. Selvom det er utroligt fristende at komme hurtigt ud af rki, så brug et par minutter på at forestille dig din økonomiske sitaution i fremtiden efter den nye låneaftale er trådt i kraft.

Banken vil sjældent være villig til at låne dig penge når du står i Ribers Kredit Information, da det altid kan argumenteres for at være mest forsvarligt at du får afbetalt din gæld før du optager nye lån. Derfor skal vores råd til at optage nye lån penge med rki også kun ses som den aller sidste udvej.

Et personligt budget over din privat økonomi er nøglen

For ikke at ende i en ubrydelig, ond cirkel hos rki, bliver du nød til at lægge et strategisk, overskueligt budget over din privat økonomi, før du overvejer at tage et lån.

Du bliver nød til at finde nogle udgifter du kan skære ned på eller helt fjerne, hvis du skal være i stand til at finde penge i dit budget som du kan afbetale din nye låneaftale med. Hvis dette ikke er muligt bør du undersøge alternativer for nye indtægtskilder. Måske et nyt job?

Find ud af præcist hvor mange penge du mangler for at få afbetalt din gæld og til diverse andre poster, og regn ud hvor mange penge du præcist har brug for at låne, og lån aldrig mere end det. Hele dette budget er essentielt for dig, hvad enten du ønsker en ny låneaftale eller skal finde penge i din økonomi for at komme ud af din gæld.

Rki kan være din ven

Selvom de fleste kan være enige om at det aldrig er et mål at blive registreret i rki, så ser nogle danskere det faktisk som en form for personlig sikkerhed når de først er der. Man bliver begrænset i sin økonomiske frihed, mest som de havde brug for det, hvad enten de er klar over det eller ej.

Hvis du ønsker at blive gældfri og er registreret i rki, kan rki hjælpe dig med at undgå at optage ny gæld. Målet er klart: Få afviklet din gæld, før du optager nye gældsposter!

Ligeledes kan du heller ikke få udstedt nye kreditkort når du er i rki. Ved at begrænse dig ved at forhindre denne udstedelse kan du undgå overtræk, der kan undermindere dit budget.

Mange danskere, som er registreret i Ribers Kredit Information, har mistet overblikket over deres økonomi. Ved at blive nægtet nye låneaftaler, hjælper Ribers-Kredit-Information dem indirekte med at få skabt et overblik over deres personlige økonomi og kræve en form for handling – hvis ikke andet, så kan en rki registering hvertfald hurtigt blive til et betydeligt wake-up call.

Afslutningsvis vil vi blot understrege at lån trods rki registrering ofte altid er en dårlig ide. Typisk er det et desperat og fortvivlet forsøg på at slippe ud af “Ribers Kredit Information” så hurtigt som muligt. Specielt vælger mange danskere at optage lån når de er tæt på at have afbetalt deres gældsposter, og dermed tæt på at være udskrevet fra R-K-Info. Det er utrolig fristende, da de færreste bryder sig om at være stemplet som dårlig betaler, da det sætter sine restriktioner for den finansielle frihed. Dermed sagt kan vi ikke komme udenom at der findes situationer hvor man kan være nødsaget til at søge nye lån. Det vigtigeste råd er klart: lån ikke mere end hvad din økonomi kan bære, lån med ansvar og omtanke.