Lån uden sikkerhed

Hvis du er på jagt efter et lån på nettet, er der rigtig mange ting du skal overveje. Det kan være fristende at optage et lån hos den første og den bedste udbyder, men ved at tage dig god tid til at undersøge markedet samt de forskellige muligheder, er der mange penge at spare i sidste ende. Hvilket lån der passer til dig, afhænger i den grad også af din finansielle situation og din nuværende økonomi. Rigtig mange lånudbyder og banker i dag kraver at du stiller en vis form for sikkerhed for det lån du ønsker at optage. Men i dag er det blevet mere og mere populært at optage de såkaldte lån uden sikkerhed. Det er også muligt for dig og du behøver ikke at have en ualmindelig god kreditvurdering for at lån penge uden sikkerhed. Rigtig mange almindelige danskere gør det hver dag.

Hvad betyder et lån uden sikkerhed?

På nettet er der uden tvivl mange forskellige slags lån, og det kan være lidt af en jungle at finde ud af, præcis hvilket lån der egentlig passer til dig. Engang var det besværligt og næsten umuligt at låne penge, men med internettet og alle dets muligheder, er der rig mulighed for at finde et lån der passer til dig.

Det er her at lån uden sikkerhed kommer ind i billedet. Nogle mennesker er ikke i stand til at stille sikkerhed for deres lån. Ved at stille sikkerhed for dit lån, betyder det i bund og grund at du sætter dine ejendele af værdi i pant, således at din låneudbyder kan gå hen og gøre krav på disse ting hvis du ikke betaler dit lån af. Men med et lån uden sikkerhed behøver du ikke at gøre dette. Her stiller låneudbyderen nemlig ingen krav om sikkerhed. Du skal dog være opmærksom på at der kan være større renter på disse typer lån, og de kan i sidste ende gå hen at blive en dyr affære at optage et hurtig lån uden sikkerhed. Det er derfor vigtigt at du undersøger markedet grundigt før at du beslutter dig for at låne uden sikkerhed. Der er rigtig stor konkurrence på nettet, og det er derfor ganske muligt at optage et billigt lån.

Hvordan finder jeg det bedste lan uden sikkerhed?

Det kan som sagt være fristende at søge om det første og det bedste lån som du formår at finde på nettet, men dette anbefales ikke. Ønsker du nemlig at sikre at du får det bedste og billige lån, er det vigtigt at du giver dig god tid til at undersøge markedet grundigt. Når dette er gjort, kan du derefter få en god indsigt i hvad dine forskellige muligheder er, og på denne måde kan du sikre dig at du får et billigt lån som passer til din individuelle situation.

Når du leder efter et lån, er det vigtigt at du kigger på løbetiden. Hvis du ønsker et lån uden sikkerhed er det nemlig vigtigt at du vælger en tilbagebetalingsperiode som giver dig tid nok til at du kan tilbagebetale dit lån. Dette er især vigtigt da renterne ofte kan hobe sig op, jo længere tid dit lån er ubetalt. Med andre ord bliver dit lån altså kun dyrere med tiden.

Du skal desuden også være opmærksom på eventuelle renter, gebyrer og alle de totale omkostninger. Mange glemmer at de ikke kun bør undersøge selve lånets rente, men også alle eventuelle gebyrer som er forbundet med lånet. Dette kan godt tage tid, men det er vigtigt at du forstår de forskellige låns årlige omkostninger i procent. I princippet er lånet med den laveste ÅOP det billigste lån. Husk altid at læse din lånekontrakt godt igennem før at du underskriver en potentiel aftale.

Hvordan ansøger jeg om et lån uden sikkerhed?

Hvis du har besluttet dig for at ansøge om et lån uden sikkerhed, kan dette som regel gøres online. Udvalget af låneudbydere er enormt, og det er derfor vigtigt at du kigger dig grundigt for. Der stilles ingen særlige krav til dig andet end at du skal være fyldt 18 år, have en fast indtægt (nogle gange accepteres offentlige ydelser ikke), og have adresse i Danmark. Det er desuden vigtigt at du har et NemID som du bruger til at underskrive din lånekontrakt med. Dette er en ganske almindelig procedure og er helt trygt og sikkert.

Når du har indsendt din låneansøgning, skal du blot vente på at du hører tilbage fra din låneudbyder. Som regel foregår dette over e-mail, men du kan også modtage et telefonopkald. Bliver din ansøgning accepteret, kan du som regel allerede forvente at pengene går ind på din NemKonto samme dag, eller i værste tilfælde dagen efter. Den korte ventetid er også en af grundene til at disse typer lån er gået hen og blevet så populære som de er. Står du og mangler penge som skal bruges allerede i næste uge, er det altså en oplagt mulighed at optage lånet på nettet. Når pengene er gået ind på din konto, kan du bruge dem på det du ønsker og du behøver ikke at dokumentere for hvad de skal bruges til.

Alternativer til lån uden sikkerhed

Hvis du foretager en søgning rundt på nettet, bliver det hurtigt tydeligt at der findes mange forskellige slags lån på nettet, og de passer måske ikke alle til dine behov. Før at du indsender en ansøgning, er det derfor afgørende at du finder ud af hvad dit budget og dine behov er, så du kan finde det lån til din situation. Et lån uden sikkerhed er en oplagt mulighed, hvis du ikke har mulighed for at stille dine ejendele i pant, men du bør kun optage lånet, hvis du er sikker på at du kan betale det tilbage igen. Du skal også være opmærksom på at disse typer lån godt kan ende med at blive dyrere end andre typer lån som for eksempel kviklån og sms lån.