Mød alle de forskellige låntyper

Hurtiglån, kviklån, boliglån, smslån, ja vi kunne faktisk blive ved i det uendelige. I dag kan du dog være sikker på at et lån ikke længere bare er et lån – heller ikke når du låner gennem nettet. Derfor er det også så vigtigt at sætte sig ind i hvad de forskellige lånetyper præcis har at byde på og hvilke fordele og ulemper de inkluderer.

Måske undrer du dig over hvorfor markedet for lån er blevet så stort på nettet. Før i tiden var man mere eller mindre nødt til at tage i banken hvis man ønskede at låne penge, men det er heldigvis langt fra tilfældet den dag i dag. Faktisk kan du forvente at der sikkert dukker en ny lånetype op lige rundt om hjørnet og det er værd at holde øje med markedet for gode tilbud. Nedenfor kigger vi nærmere på de enkelte lån og giver dig inspiration til hvordan du finder den bedste type til dine behov.

Vurder dine behov

Der er en verden til forskel på de forskellige lånetyper og det er der naturligvis en grund til: der stilles højere krav til en person der ønsker at låne 200.000 kr. fremfor 20.000 kr. Den store forskel i lånebeløb og typer stiller også forskellige krav til udbyderen. Jo mindre du ønsker at låne, jo nemmere vil du generelt få det.

Før at du begynder at ansøge om de første og bedste online lån du umiddelbart finder online, er det derfor en god idé at overveje dine egentlige behov grundigt. Når vi låner penge på nettet, har vi nemlig en kedelig tendens til at blive grådige. Det er nemlig i dag så nemt at blive bevilliget et lån, at vi ofte låner mere end hvad vi faktisk har brug for – og nogle gange også end hvad vi har råd til.

Måske drømmer du om at købe ny bil eller at renovere køkkenet. Der kan være mange gode grunde til at du ønsker at låne penge og du kan være sikker på, at der sikkert findes et væld af typer af lån der kan hjælpe dig med dette. Hvis du dog har planer om at bruge et større beløb, er det mest optimalt at have en opsparing på hånden før at du går i gang med at låne.

Hvorfor have en opsparing?

Når du ønsker at optage et lån, indikerer det selvfølgelig, at du ikke har penge at gøre godt med. Selvom at det kan være en fin løsning at finansiere størstedelen af et køb eller en investering, er det som regel en god idé at have en opsparing klar samtidig.

For det første forøger det dine chancer for at din ansøgning kan godkende drastisk. Når udbyderen eller banken kan se, at du allerede har lidt at gøre godt med, er de langt mere tilbøjelige til at låne dig penge.

I stedet for at bruge alt hvad du har til gode på kontoen hver måned, kan du altså med fordel selv lægge penge til side for at øge din kreditværdighed. Dette giver dig også en bedre rente og booster samtidig din overordnede kreditværdighed. Hvis du ikke er sikker på om din ansøgning vil blive godkendt, kan du med fordel tjek dine chancer enten på nettet eller gennem banken.

Derudover vil en opsparing også hjælpe dig med at dække noget af beløbet, du skal bruge på dit køb. På denne måde undgår du altså at stifte mere gæld end højest nødvendigt og det kan spare dig rigtig mange gode penge i længden. At låne penge vil nemlig under ingen omstændigheder være uden omkostninger, uanset hvor godt et tilbud du bliver tilbudt.

Lånetyper fordele og ulemper

Som vi også nævnte tidligere, er et lån altså ikke bare et lån. Hvilken lånetype der passer bedst til din situation afhænger fuldstændig af dig og dine behov og på nettet finder du forskellige typer af lån der alle byder på noget forskelligt.

Blandt de mest populære er kviklån som også kaldes for hurtiglån. Den klare fordel er her – som navnet også rigtig nok antyder – at du kan låne hurtige penge uden at skulle stille sikkerhed for lånet. Det betyder i bund og grund, at du blot skal være kreditværdig for at blive bevilliget lånet. Derudover er det en stor fordel at stort set alle kan være med.

Normalt stilles der ingen krav til hverken indtægt eller boligsituation med kviklån. Når det så er sagt, er det for mange en ulempe, at du normalt ikke kan låne de helt store lånebeløb og at lånet skal betales relativt hurtigt tilbage. Det betyder, at du skal være fuldstændig sikker på, at du har midlerne til rådighed for at kunne indfri lånet inden for en kort periode.

Et andet populært lån er smslånet. Selvom at navnet indikerer at du optager dette lån gennem mobilen, er det faktisk også muligt at gøre det online via computer eller tablet, hvilket giver dig den absolut bedste alsidighed. Lånet egner sig især til dig der ikke har brug for at låne mere end et par tusinde kroner og som har mulighed for at indfri lånet igen inden for relativ kort tid.

Kort eller lang løbetid?

Noget, du også skal gøre op med dig selv, er om du ønsker en kort eller lang løbetid. Løbetiden beskriver i bund og grund hvor lang en betalingsperiode du ønsker. Større lån giver dig som regel mulighed for at afdrage på lånet gennem en længere periode hvorimod mindre lån normalt skal indfries inden for relativt kort tid.

Hvis du er i tvivl om hvor lang en løbetid der egner sig bedst til dig, kan du med fordel tjekke en lånetyper oversigt hvor du får et komplet overblik over samtlige omkostninger involveret. Som du nok kan regne ud vil renterne blive flere, jo længere en løbetid du vælger.

Samtidig er det dog også vigtigt at du ikke er for optimistisk og ikke vælger en for kort løbetid, da dette kan få store konsekvenser for dig, hvis du ikke kan overholde aftalen. Husk derfor altid at vurdere din økonomiske situation nøje inden at du låner og udarbejd gerne et budget på forhånd, så du har en idé om, hvad der er realistisk.