Nyder du at sejle? Læs hvordan du finder det bedste bådlån

Der er ingen tvivl om at det er lækkert at være på vandet. Vi ved alle sammen hvordan vi mennesker drages af havet. Hvad enten det er når vi leder efter det perfekte hus med havudsigt, eller om vi decideret vil sejle rundt på bølgen blå, så er der ingen tvivl om at vi mennesker elsker havet.

I takt med at vi i Danmark har fået flere og flere penge imellem hænderne i de senere par år, er det derfor også blevet mere populært end nogensinde at købe båd, hvilket betyder at de forskellige typer af bådlån er eksploderet – og samtidig blevet langt mere attraktive for kunderne.

Når du skal ud og finde finansiering af båd, så er det vigtigt at du grundigt overvejer hvilken type båd du leder efter. Nogle typer af både har en højere gensalgsværdi end andre. Det kan påvirke prisen på dit båd lån afhængig af hvilken type båd du vælger, og derfor bør du være opmærksom. Det er også en god idé at sikre dig at båden er i ordentlig stand, før du løber ud for at låne penge for at finansiere den.

Med de mange forskellige typer af lån man kan vælge imellem, kan det ofte være lidt af en jungle at finde ud af hvilket der er det bedste. Så hvis du heller ikke er en ekspert indenfor bådfinans, så kan du med fordel læse med her, så du kan blive en smule klogere på hvordan du finder det rette lån (alle långivere kan findes her).

Sådan finder du det bedste lån til båd

Når du har fundet den båd du gerne vil have, og du har tjekket at den er i orden fra top til tå, så kan du begynde at finde det bedste lån til dit behov. I stedet for at smutte i kiosken og købe den nyeste udgave af ”båd finans”, så vil du sikkert kunne spare en hel del tid, ved at sammenligne de forskellige lån på nettet i stedet. Ved at bruge en online låneberegner kan du nemt og hurtigt sammenligne renter, omkostninger og gebyrer ved forskellige lån før du beslutter dig. Det er både en god måde at spare tid og besvær, men også en god måde at sørge for at du ikke kommer til at betale for meget i renter og omkostninger. Typisk vil en båd nemlig blive finansieret via forbrugslån, hvilket ofte kan medføre højere renter og gebyrer. Men det behøver ikke nødvendigvis være hundedyrt at anskaffe sig en båd. Du skal blot være opmærksom på at der kan være store udsving mellem højeste og laveste rente – og lige netop derfor er det en god idé at du altid går efter den mindste.

Her kan det være nemt at bruge en låneberegner, hvor du blot indtaster hvor mange penge du skal låne, og hvor lang tid du vil bruge på at betale dem tilbage. På denne måde kan du sammenligne lån i ro og mag hjemme i sofaen – og kun bruge tid på at sammenligne de lån som passer til dig. På denne måde slipper du for at gennemlæse utallige lånedokumenter og sende ansøgninger, blot for bagefter at finde ud af at du ikke kan låne det fulde beløb, eller at der er flere omkostninger end du oprindeligt troede.

Når du har fundet 2-3 forskellige tilbud, kan det også være en idé at sætte dem op imod hinanden, og gå udbyderen lidt på klingen. Hvis du kontakter udbyder A, og siger at du har fået et godt tilbud fra udbyder B, så kan det være at de kan matche prisen, give lidt lavere rente, eller måske nogle andre fordele – og på denne måde kan du rent faktisk bruge de forskellige udbyderes renter og gebyrer imod dem selv, for at få presset prisen ned. Og når prisen er på et niveau hvor du føler det er acceptabelt, så kan du nemt og hurtigt søge om lånet online, få det godkendt indenfor få minutter, og have pengene indenfor ganske få hverdage. Så bliver det altså ikke meget nemmere, at blive kongen af de syv verdenshave!

Det skal du være opmærksom på ved din båd finansiering

En af de største faldgruber du kan komme ud for ved finansiering af din båd, er helt klart din gensalgsværdi. Det har som sådan ikke noget med selve lånet at gøre, men i stedet er det her båden der er i fokus.

Når du skal købe båd, skal du som førnævnt være opmærksom på hvilken type der er tale om. Ofte er de billigste både lavet af glasfiber, som er et let og lækkert materiale til både. Det kan dog nogle gange være svært for dig som køber, at finde ud af om der kan være skjulte skader på båden. Her kan det ofte være en god idé at få båden efterset af en professionel. Ofte har de udstyr der kan vise om der er skader der skal udbedres, eller om der har været reparationer der ellers ikke fremgår af bådens papirer. Begge dele kan have konsekvenser for værdien af båden når den skal sælges videre, hvilket betyder at det er vigtigt at gå båden efter i sømmene.

Hvis du ikke var ekspert indenfor båd økonomi før du læste denne artikel, er du helt bestemt heller ikke blevet det nu. Vi håber dog at du er blevet en lille smule klogere på hvad du skal være opmærksom på, og at du nu er lidt bedre klædt på til at træffe de rigtige beslutninger, når du skal have finansieret din båd. Hvis du stadig er i tvivl om hvilket lån der passer til dig, så sørg endelig for at sammenligne lånene på nettet før du beslutter dig – og se om du eventuelt har én i familien der har haft båd, der kan hjælpe dig med at spotte nogle af de typiske fejl og mangler, der ofte er når du køber en båd brugt.