Omlægning af lån

Omlægning af lån – eller refinansiering som det normalt kaldes – går kort fortalt du på, at du optager et nyt lån som skal indfri et eller flere lån eller kreditter. Der kan være mange grunde til at du ønsker at omlægge dine lån. Måske ønsker du at slippe af med dine nuværende gældsforpligtelser som er begyndt at være alt for høje, eller måske vil du forbedre dine renter for at spare penge i sidste ende. Det kan også være at du har et boliglån der er for højt og i så fald kan det være en idé at vælge en omlægning af boliglån.

Kan du nikke genkendende til ovenstående punkter, er det måske på tide at du overvejer, om det kan betale sig for dig at beregn omlægning af lån. Det kan dog være svært at helt vurdere, hvis du ikke er sikker på hvilke faktorer du bør tage med i dine overvejelser når du tænker på omlægning af realkreditlån. Derfor har vi nedenfor udarbejdet en grundig gennemgang, så du kan være sikker på at du ender med at træffe det helt rigtige valg.

Derfor bør du refinansiere

Er du ikke sikker på om omlægning af huslån er det rette valg for dig? I så fald har vi nedenfor først og fremmest angivet nogle af de klare fordele ved omlægning. Ved at bære disse i sinde inden at du går i gang, kan du nemt vurdere om det kan betale sig for dig at refinansiere.

  • omlægning af lånHurtig behandlingstid: Når du vælger en udbyder til omlægning af lån, kan du i langt de fleste tilfælde regne med, at du får svar stort set med det samme eller senest samme dag. Og så snart at svaret er i hus, og du bliver godkendt en omlægning af alle dine lån, vil udbyderen gå i gang med det hårde arbejde. Det skyldes, at der i dag er så stor en konkurrence blandt de forskellige refinanseringsselskaber, at de er klar over, at det helst gerne skal gå hurtigt.
  • Personlig service: Selvom at du måske vælger at klare din omlægning af kreditforeningslån på nettet, betyder det ikke, at du ikke kan modtage en personlig service. Alle udbydere af refinanseringstjenester er i dag nøje overvåget og de tilbyder alle en omfattende kundeservice og hjælp hvis du skulle have brug for det. Derudover kan det hele foregå elektronisk, så du ikke skal bekymre dig om lange bankmøder.
  • Gode penge at spare: Med sandsynlighed kan realkreditlån omlægning vise sig at være en rigtig god måde at spare penge på. Måske har du haft tendens til at anvende flere forskellige kreditkort eller små hurtige lån til at betale for møbler, ferier og renoveringsprojekter og det kan hurtigt løbe sig op i kroner og ører når du kigger på de enkelte renter. Faktisk er det gang på gang blevet bevist at du kan spare tusindvis af kroner månedligt ved at vælge at samle dine små gældsposter i ét og samme lån til en fast lav rente. Dette giver dog også et langt bedre overblik og du skal afdrage med mindre hver måned.

Hvornår bør du søge om refinansiering?

Hvis ovenstående punkter lyder tiltalende, kan du med fordel begynde at overveje omlægning af lån hvornår. Det er nemlig ikke sikkert at det kan betale sig for dig at refinansiere dine lån blot fordi at du har flere gældsposter.

Hvis renterne på dine gældsposter for eksempel er så lave at de næsten ikke er værd at nævne, kan det med sandsynlighed ikke betale sig at omlægge dine lån. Selvom at refinansiering i langt de fleste tilfælde er den billigste løsning, er et dog aldrig gratis. Inden at du beslutter dig, er det derfor vigtigt at du sørger for at kigge på og sammenligne de enkelte omlægning af lån omkostninger. Til dette kan du bruge en smart låneberegner, som kan sammenligne de bedste tilbud for dig. På denne måde kan du være sikker på, at du ender med den bedste løsning.

Det kan også godt være, at du har flere låneposter, der snart er betalt ud alligevel. Hvis du for eksempel sidder inde med 2-3 gældsposter der næsten er betalt ud fuldstændigt, er der ingen grund til at begynde at bekymre dig om omlægning af lån pris. I så fald kan det altså bedst betale sig at klare jobbet på egen hånd og sørge for at få betalt dine lån ud hurtigst muligt.

Hvis dine eksisterende låneposter er rentefrie, skal du også sørge for at sikre dig, at det reelt bliver billigere for dig at omlægge dine lån. Igen kan vi kun anbefale at du anvender en omlægning af lån beregner således at du på kun kort tid kan få det bedste overblik.

Sådan søger du om refinansiering

I dag findes der et stort udvalg af forskellige udbydere der tilbyder refinansiering, og det er en god ting; det giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at kunne finde en billig løsning. Som regel er det også yderst nemt at indsende en ansøgning om refinansiering. Langt de fleste udbydere har et ansøgningsskema som ikke burde tage mere end et par få minutter at udfylde.

Så snart at ansøgningen er modtaget og godkendt, vil udbyderen gå i gang med at klare resten af det hårde arbejde. Her vil de også tage kontakt til alle deres samarbejdsbanker, hvilket er med til at sikre, at du altid går hjem med det absolut bedste lånetilbud der er tilpasset din specifikke situation. Det gælder uanset om du ønsker en almindelig refinansiering eller omlægning af afdragsfrie lån.

Hvem kan søge om et lån til refinansiering?

Før at du kan komme i gang med at ansøge om refinansiering, er det vigtigt at sætte dig ind i, hvilke krav du først og fremmest skal overholde før at du kan komme i betragtning. Her er det også vigtigt at huske på, at forskellige udbydere kan stille vidt forskellige krav til dig, og det derfor godt kan betale sig at undersøge markedet før at du vælger. Nogle udbydere kræver for eksempel, at du har mindst 3-4 låneposter der kan samles, hvorimod andre har sat et minimumskrav på 2.

Udover ovenstående punkt, skal du i næsten alle tilfælde også have en fast og tilstrækkelig indtægt. Dette er med til at sikre, at du reelt har råd til at samle dine lån. Nogle udbydere stiller også krav til din alder, og det er ikke unormalt at du kun kan refinansiere hvis du er over 21.

Vigtigst af alt er dog din økonomiske situation. Det er i dag ikke muligt at få refinansieret dine gældsposter hvis du er registreret i RKI eller Debitorregistret. Det skyldes, at udbyderen simpelthen løber for stor en risiko, da de ikke kan være sikre på, at du reelt har tænkt dig at indfri den udestående gæld, der nu er samlet under én og samme lånepost.

Hvad koster en omlægning af lån?

Et andet punkt som du selvfølgelig også kommer til at skulle tage stilling til, er omkostninger ved omlægning af realkreditlån. Men hvor meget du helt præcis kommer til at skulle af med hver måned, afhænger i sidste ende af hvor meget du har tænkt dig at låne og hvilken rente du bliver bevilliget. Generelt kan man sige, at jo bedre kreditvurdering du har, jo bedre rente kan du med sandsynlighed regne med at få tilbudt.

Uanset hvad, kan du glæde dig over, at hver eneste ansøgning om refinansiering i dag bliver behandlet fuldstændig individuelt. Det er bankerne selv der sætter renten, og det kommer først til at ske når din låneansøgning er gennemgået og vurderet. Her er det selvfølgelig vigtigt at bære i sinde, at renterne på tværs af de forskellige banker kan variere drastisk.

Hvornår får jeg svar?

Når du indsender en ansøgning om en almindelig refinansiering af dine lån, kan der godt gå et par enkelte dage før at du får svar. Det skyldes først og fremmest at den enkelte udbyder naturligvis skal bruge en smule tid på at gennemgå din ansøgning og kigge på dine låneposter. Normalt er ventetiden på 3 hverdage, men der kan både gå længere og kortere tid alt afhængig af din situation.

Hvis din ansøgning dog bliver godkendt og refinansieringen bevilliget, kan du dog glæde dig over, at udbyderen vil gå i gang med omlægningsopgaven stort set med det samme. Her er altså ingen lange ventetider. Hvis din ansøgning bevilliges, vil du få svar med det samme.

Hvad hvis min ansøgning afvises?

Hvis din ansøgning om refinansiering afvises, anbefaler vi først og fremmest at du tjekker at du overholder din valgte udbyders krav. Som nævnt tidligere kan de forskellige omlægningsvirksomheder stille vidt forskellige krav til deres låntagere, og det kan derfor godt betale sig for dig at sikre dig, at du reelt lever op til de enkelte vilkår. På denne måde sparer du både tid og potentielt også penge.

Vær også opmærksom på, at din overordnede kreditværdighed spiller en rolle og at nogle udbydere stiller strengere krav end andre. Selv hvis din låneansøgning derfor afvises af den ene udbyder, er der i princippet ikke noget der holder dig tilbage fra at indhente tilbud fra andre udbydere. Sørg derfor altid for at gøre et grundigt stykke hjemmearbejde før at du bruger tid og kræfter på en ansøgning der muligvis afvises.

Du kan også optage et separat lån

I tilfælde af at du ikke kan finde et refinansieringsselskab der lever op til dine behov, er det også en mulighed at optage et separat lån der kan betale alle dine eksisterende gældsposter ud. Generelt anbefales det dog ikke at man optager nye lån for at betale eksisterende lånposter ud, men nogle gange kan det blive nødvendigt – især hvis dine omkostninger forbundet med dine mange låneposter er ved at løbe sig op.

omlægning af realkreditlånI dag findes der et stort antal udbydere af lån på nettet, der lader dig låne til lige præcis det du står og mangler uden at de blander sig i, hvordan du bruger pengene. Denne løsning er derfor ideel til dig der sidder inde med mange låneposter og ønsker ét stort lån, der kan betale disse ud én gang for alle.

I dag kan du også glæde dig over, at det er super nemt at optage et lån på nettet og det behøver ikke nødvendigvis at være en dyr fornøjelse hvis du blot sørger for at undersøge de forskellige renter og priser og sammenligne disse på tværs af udbydere inden at du går videre og underskriver en lånekontrakt.

Derudover er det også super hurtigt at få bevilliget et lån på nettet. Faktisk kan rigtig mange udbydere prale med, at du vil have pengene stående på kontoen kun få timer efter at din ansøgning godkendes og det er derfor den ideelle løsning til dig der står og mangler penge nu og her. Hvis det lyder som en fristende løsning, hvorfor så ikke lån penge online og få det i dag så du kan slippe af med din eksisterende gæld?

Få først overblikket tilbage

Inden at du går i gang med at ansøge om et nyt lån til at dække dine eksisterende gældsposter, er det dog først og fremmest vigtigt at du sørger for at tage dig tid til at undersøge, om det reelt kan betale sig for dig. Hvis du – som nævnt tidligere – for eksempel sidder inde med en række lån der alligevel snart er betalt ud, kan det måske bedst betale sig at lade være med at stifte yderligere gæld. Husk også på, at det aldrig vil være gratis at optage endnu et lån eller indgå en refinansieringsaftale med en udbyder.

Sørg også for at du ved præcis, hvilke låneposter der skal samles og eventuelt betales ud. Hvis du afdrager på flere lån hver måned, er det nemt at miste overblikket, og du bør derfor give dig selv tid til at sætte ind i, hvor meget du har afdraget på det enkelte lån samt hvornår det er betalt ud. Disse oplysninger skal med sandsynlighed inkluderes i en eventuel låneansøgning og det er derfor vigtigt at samtlige data er korrekt, således at du ikke reducerer dine chancer for at lånet bliver afvist.