Privatlån

I dagens Danmark er der flere og flere af os der kan få brug for at optage et privatlån. Heldigvis kan man – når man låner på nettet – optage et lån til næsten hvad som helst, hvad enten det skal bruges til at finansiere det næste bilkøb eller drømmerejsen. Når det så er sagt, er det naturligvis også vigtigt at huske på, at det koster penge at optage et lån. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvordan man sammenligner de bedste tilbud så man kan finde de billigste privatlån.

Nedenfor har vi derfor udarbejdet en lille artikel med alt hvad du bør vide om lån på nettet. Læs denne side hvis du vil lære mere og overvej herefter om et privatlån kan være noget for dig.

Hvad er privatlån?

Der findes mange former for privatlån. Nogle vil nok mene at låntypen, er et lån der tages gennem andre privatpersoner, altså et lån af private. Andre mener måske at lånet er et forbrugslån der enten kan optages gennem banken eller en online udbyder. Selvom at det selvfølgelig er muligt at lån penge af private, er det helt klart sidstnævnte løsning der er mest almindelig.

I dag fines der så stort et lånemarked, at du ikke længere behøver at blive tvunget til at optage et dyrt banklån. Faktum er, at det for det først oftest er en hel del mere besværligt at låne gennem banken, da du ofte skal stille sikkerhed for lånet samt indsende dokumentation. Derudover vil du i mange tilfælde være nødt til at overholde en lang række strenge krav, og det er der mange der ikke kan. Derfor vælger de at lån penge privat eller gennem en låneudbyder online.

Hvad er fordelen ved online lån?

I dag er der flere og flere der springer de omfattende banklån over og i stedet vælger at optage et hurtigt lån gennem en låneudbyder. Det er der som nævnt ovenfor altså flere grunde til.

lån af privateFørst og fremmest er det meget nemmere at optage lån gennem nettet og du skal oftest slet ikke stille sikkerhed for lånet. Til trods for at det naturligvis er yderst vigtigt at du er i stand til at overholde en låneaftale, kommer du ikke til at gamble med hus eller hjem når du låner gennem en låneudbyder, der ikke kræver at du stiller dine ejendele eller bolig i pant som sikkerhed. Det er en stor fordel.

Som nævnt ovenfor, er der også langt færre krav til låntagere der vælger at låne gennem en online udbyder. Her er det som regel nok at være myndig og have en fornuftig økonomi. Under alle omstændigheder, vil den enkelte udbyder først og fremmest foretage et kreditcheck af dig og din økonomi for at sikre, at du reelt har råd til at optage lånet. På denne måde kan du låne med ro i sindet og du kommer aldrig til at kunne låne penge, hvis der vurderes, at du ikke har råd.

Hvad kan jeg låne til med et privatlån?

Et privatlån kaldes i mange tilfælde også for et forbrugslån og det er der en god grund til. Med denne låntype kan du nemlig låne penge og bruge dem præcis som det passer dig. Uanset hvilken online låneudbyder du ender med at vælge, kan du fryde dig over, at der aldrig vil blive stillet spørgsmål til, hvordan du har tænkt dig at bruge pengene. Så hvad enten at du ønsker at finansiere den næste store rejse med hjælp fra et lån eller om du har brug or at renovere køkkenet i en fart, er det helt op til dig.

Denne frihed er som regel heller ikke noget, du får hvis du låner gennem din almindelige bank. Langt de fleste pengeinstitutter i dag kræver nemlig, at du kan begrunde hvorfor at du har brug for at låne penge. Hvis de ikke mener at du reelt har brug for pengene, kan de frit benægte dig lånet.

Hvor hurtigt går det med et privatlån?

Når du låner på nettet, kan du heldigvis også glæde dig over, at det oftest går meget stærkt. Langt de fleste online udbydere af lån har nemlig indset, at danskerne gerne vil have deres penge hurtigt. Derfor tøver de heller ikke med at gå i gang med at udbetale dine penge så snart at de har gennemgået din låneansøgning og accepteret den.

Hvor hurtigt det helt går med at pengene tikker ind på din bankkonto, er dog ikke til at svare på da forskellige banker også har forskellige behandlingstider. Nogle udbydere er i stand til at udbetale dit lån øjeblikkeligt ved hjælp af en straksoverførsel, hvorimod det måske vil tage et par dage gennem andre udbydere. Du kan altid sammenligne den egentlige behandlingstid af udbetalingen når du kigger på de forskellige udbydere, så du er sikker på at du vælger den hurtigste løsning – især hvis du virkelig står og har brug for pengene nu og her.

Forskellige krav til låntagere

Selvom at de online låneudbydere ganske rigtigt stiller langt færre krav til deres kunder sammenlignet med almindelige banker, er der dog alligevel et par punkter som du skal overholde. Husk også på at forskellige udbydere sagtens kan stille vidt forskellige krav til deres låntagere, så du kan sagtens komme ud for, at din ansøgning godkendes hos den ene udbyder men afvises hos den næste i tilfælde af at du ikke overholder de enkelte privatlån regler.

Generelt kan man også sige, at jo flere penge du har brug for at låne, jo flere krav skal du forvente at du skal overholde. Det skyldes naturligvis, at jo større et lånebeløb der er tale om, jo større en risiko løber din valgte udbyder også ved at låne dig penge og de er derfor nødsaget til at sikre sig, at du er godt økonomisk stillet.

Nogle udbydere kræver dog måske langt færre ting. Måske er det nok at du er fyldt 18 og har en eller anden form for fast indtægt – også selvom at det kun er SU. Vær dog opmærksom på, at låneudbydere der stiller færre krav, også kan have højere renter.

Hvad kan et privatlån bruges til?

Til forskel fra banken, vil en online låneudbyder af privatlån aldrig blande sig i, hvordan du har tænkt dig at bruge pengene. Derfor kan du også glæde dig over, at du får friheden til at bruge lånet på præcis det, der passer dig. I dag er der mange der optager hurtige privatlån på nettet til at betale regninger eller til at dække andre uforudsete udgifter, men du kan også frit låne til rejser eller fornøjelser.

Da der i dag findes både store og små privatlån, kan du være sikker på, at der også findes et lån til dine behov, uanset om du ønsker at forkæle familien med en lækker rejse til sydens sol og varme eller om du har brug for ekstra penge på kontoen til at renovere køkkenet.

Hvordan søger jeg om et privatlån på nettet?

At ansøge om et lån på nettet er nemmere end nogensinde før. I dag er det nemlig ikke længere et krav at du skal indsende en masse papirarbejde og dokumentation og derfor går det som regel også meget hurtigere med at udbetale pengene efter at din ansøgning er blevet godkendt. I dag kan langt de fleste udbydere prale med, at du kan have pengene stående samme dag eller senest dagen efter, at din ansøgning er accepteret. Hvis du derfor står og har brug for hurtige penge på din konto nu og her, kan et privatlån med sandsynlighed vise sig at være den ideelle løsning.

Når du har fundet din valgte udbyder, skal du blot indsende en kort formular på nettet. Selvom at mange forskellige udbydere kører med forskellige lån og tilbud, vi du sikkert lægge mærke til, at ansøgningsprocessen er mere eller mindre ens uanset hvorhenne du søger. Normalt er det nok at udfylde et par basale oplysninger om dig, dit ønskede lånebeløb og din økonomi. Udbyderen vil under alle omstændigheder skulle foretage et kreditcheck af dig, som sikrer, at du rent faktisk har råd til at optage lånet.

Kreditcheck med NemID

I dag er der en grund til at du ikke længere skal bekymre dig om at indsende dokumentation og papirarbejde når du søger på nettet. Det skyldes nemlig at du i dag i stedet skal underskrive ansøgningen med dit NemID. Dette er en fuldstændig tryg og standard proces og giver lånevirksomheden mulighed for at tage et kig på din økonomiske situation. Når du underskriver med dit NemID giver du dem nemlig tilladelse til at indhente oplysninger omkring din økonomi fra blandt andet SKAT. Hvis der er tale om et meget stort lånebeløb, kan det være, at du vil blive bedt om at sende en kopi af din årlige indtægt eller lignende.

Når du bliver godkendt lånet skal du igen underskrive den endelige låneaftale med dit NemID for at bekræfte, at det rent faktisk er dig der sidder bag skærmen og ønsker at optage lånet. NemID gør hele låneprocessen sikker, tryg og hurtig og sikrer samtidig at det ikke er muligt for andre at optage et lån i dit navn. Det er kun de færreste udbydere i dag der tilbyder at kunne bevillige lån uden at der involveres NemID – og det er en god ting.

Indsend din ansøgning om privatlån med disse trin

Lyder et privatlån som noget for dig og har du tænkt dig at gå på jagt efter den bedste udbyder med det mest tiltalende lånetilbud til din situation? Så kan du glæde dig over at det som nævnt tidligere, er rigtig hurtigt at komme i gang. Du skal blot følge nedenstående trin for at komme nærmere et hurtigt lån i dag.

  1. lån penge af privateFind den bedste udbyder ved at sammenligne tilbuddene. Vælg aldrig det første og bedste lån du finder, da det med sandsynlighed ikke er det billigste. I stedet kan du tage dig tid til at sammenligne de online lånevirksomheder og deres renter, så du går hjem med den billigste løsning. Her anbefales det at du bruger en låneberegner, da dette er med til at sikre, at du vælger det bedste lån.
  2. Indsend din ansøgning. Når du har fundet din låneudbyder, er det tid til at indsende din ansøgning. Normalt skal du kun angive et par meget basale oplysninger om dig selv og din situation og du skal ikke indsende hverken dokumentation eller papirarbejde. Når du er færdig, skal du underskrive din ansøgning med dit NemID som giver udbyderen mulighed for at foretage et kreditcheck af dig.
  3. Vent på svar. Normalt kan du se frem til at modtage svar næsten øjeblikkeligt, da udbyderen kan foretage et kreditcheck af dig med det samme når du bruger dit NemID til at låne med. Der er dog stadig nogle udbydere, der først giver dig svar på din ansøgning inden for et par timer. Normalt vil du få svar direkte på skærmen eller via e-mail, men der findes også udbydere der vil ringe dig op for at bekræfte låneaftalen med dig inden at det kan bevilliges. Dette varierer fra udbyder til udbyder.
  4. Modtag pengene. Så snart at din ansøgning er blevet behandlet fra udbyderens side, vil de gå i gang med at udbetale pengene til din valgte konto med det samme. Det betyder at du kan forvente at e frem til at pengene tikker ind på din konto efter meget kort tid. I dag er det ikke længere unormalt at pengene går ind samme dag som du fik lånet bevilliget, men der kan muligvis gå op til én dag. Dette afhænger også af din bank behandlingstider. Hvis du ansøgte om lånet på en lørdag eller søndag, vil lånet med sandsynlighed også først gå ind mandag morgen.
  5. Brug dem som du vil! Når pengene først er tikket ind på din konto, er det altså altid helt op til dig hvordan de skal bruges og du skal ikke angive overfor nogen, hvorfor du ønsker at låne penge. Hvis du derfor står og har brug for ekstra på kontoen, kan et online privatlån med sandsynlighed vise sig at være den perfekte løsning!