Sådan finansierer du dit kørekort på afbetaling

Et kørekort er en stor ting for alle mennesker. Det er én af de ting der på mange måder gør livet meget lettere. Du kan bruge det som legitimation, du kan bruge det til at rejse rundt i mange steder i verden – og så kan du jo naturligvis bruge det, til når du skal rundt omkring i landet i bil.

Desværre er kørekort også ofte en temmelig dyr affære. Heldigvis er det i dag mange steder muligt, at få optaget et lån til kørekort. Mange steder kan du gøre det direkte hos køreskolen, men selv hvis din lokale køreskole ikke tilbyder en form for finansierings aftale, så kender de ofte nogle steder hvor du kan låne pengene, hvis du ikke har dem alle sammen up front.

Hvilke muligheder findes der for finansiering?

Helt grundlæggende er der tre forskellige typer af lån tilgængelig for dig som forbruger. Som udgangspunkt findes der huslån, billån og forbrugslån. Det er også muligt at få en fjerde type lån i form af et kreditkort eller en kassekredit, men det er mere end kreditaftale end et egentligt lån.

Når du skal have finansieret dit kørekort, er der som du nok kan regne ud, ikke tale om hverken bil eller hus, og derfor lander du i kategorien forbrugslån. Forbrugslån kommer med en række fordele og betingelser som man skal være opmærksom på. I mange tilfælde er det eksempelvis langt hurtigere og lettere at optage et forbrugslån, hvilket naturligvis er en kæmpe fordel. Typisk skal man ikke stille sikkerhed for denne type lån, og det er heller ikke nødvendigt at døje med at finde lønsedler og budgetter frem. Du kan endda i nogle tilfælde få et lån via SMS! Så bliver det altså ikke meget lettere at få finansieret dit kørekort.

Denne mulighed er også et godt valg, hvis du allerede har sparet en smule op, men blot mangler et lille beløb for at få fat i dit kørekort. Du kan vælg din sms lån 3000 hvis det kun er dét du mangler, eller endda endnu lavere.

Det skal du vide om finansiering

Når du skal få finansieret noget – uanset hvad det er, så er det altid vigtigt at du sørger for at finde det bedste tilbud, som du overhovedet kan komme i nærheden af.

Typisk er det ofte en lang og tidskrævende proces at skulle indhente forskellige tilbud fra diverse låneudbydere, og selv når du sidder med de forskellige tilbud, kan det være svært at overskue hvilket af dem der er det bedste. Heldigvis er det i dag blevet langt lettere end hidtil, at få sammenlignet forskellige tilbud på finansiering. Det gælder i øvrigt også får både huslån, billån, men i særdeleshed også når det kommer til forbrugslån. Her kan du bruge nogle af de forskellige hjemmesider der er tilgængelige, der faktisk har specialiseret sig i at finde de bedste tilbud og lånevilkår til deres brugere.

Her indtaster du blot hvilket beløb du skal låne, og hvor lang tid du vil bruge på at betale dem tilbage. Herefter får du en liste over de forskellige låneudbydere, der tilbyder den type lån du leder efter. Alene dette kan spare dig for rigtig meget tid og besvær. Men det stopper ikke der. De fleste beregner sider, kan sågar gå ind og fortælle hvad det koster dig alt i alt at optage lånet, hvor meget du betaler i gebyrer og renter, og på denne måde kan du lynhurtigt finde ud af hvor det er billigst for dig at låne.

Mange steder kan du endda ansøge om lånet direkte på beregnerens hjemmeside. Så er det bare med at komme i gang med dit Nem ID, hvorefter du kan ansøge om 5-10 forskellige lån, på samme tid som det tager at ringe til banken og bede om et møde med din rådgiver.

Og det bedste af det hele er, at du får et svar på din ansøgning efter ganske kort tid. Typisk endda efter blot få sekunder. Så sidder du pludselig med 5-10 forskellige lån der allerede er forhåndsgodkendte, og så handler det blot om at vælge det bedste.

Hvis du har lyst til det, kan du endda printe det bedste tilbud ud, og sende til din bankrådgiver. Det giver dem en mulighed for at matche prisen, så du måske kan få det endnu billigere. Det er dog langt fra sikkert at banken kan finansiere på samme vilkår som de online virksomheder, og det er ikke unormalt at et forbrugslån i banken ofte vil være en lille smule dyrere, end når du optager det online.

Som du nok kan se, er der mange gode muligheder for at få finansieret dit kørekort, så du hurtigst muligt kan komme ud omkring i verden. Og endda uden at det behøver koste dig en formue. Hvis du er heldig kan du endda også finde nogle låneudbydere der kører med særlige kampagner, så du måske helt kan slippe for at betale renter! Nogle tilbyder også at du får et par måneder afdragsfri, så du eksempelvis ikke behøver afdrage op til jul, til kærestens fødselsdag, mors-dag eller lignende, hvor du i forvejen ved at du skal ud og bruge penge på gaver. Det kan gøre det lettere at få økonomien til at hænge sammen, og vil i hvert fald også være én af de ting du skal overveje, når du leder efter dit lån.

Uanset hvordan du vælger at finansiere dit kørekort, skal du altid huske på at det koster penge at låne penge. Så sørg altid for at låne så lidt som muligt – men dog altid nok til at du kan betale for kørekortet, så du ikke behøver låne penge 2 forskellige steder. På denne måde sparer du nemlig oprettelsesgebyrer, og er sikker på at du altid får lånet til den bedst mulige pris.

Denne artikel er skrevet for at gøre det mere overskueligt for dig, at få optaget et lån til de mest favorable priser og vilkår, og forhåbentligt er du nu lidt bedre rustet til at undersøge dine muligheder.