Sådan kan du imponere din chef

Hvis du har en chef som du er glad for på din arbejdsplads, vil du sikkert gerne vise at du sætter pris på dem og imponere dem på samme tid. Du behøver ikke nogen speciel anledning til dette – faktisk sætter vi alle sammen pris på at få at blive værdsat engang i mellem.

Hvis du ønsker at vise din chef at du sætter pris på ham eller hende, har vi samlet nogle tips til dig nedenfor. Disse kommer ikke til at koste dig dyrt, så der er ingen grund til at gå ud at sammenlign lån 30 dage – og samtidig kommer det heller ikke til at tage en masse tid. Du kan i hvert fald være sikker på at følgende punkter kommer til at imponere og får dig til at skille dig ud fra mængden.

Gør dig selv klogere

Bare fordi at du er blevet færdig på universitetet for flere år siden, er der ikke nogen grund til, at du ikke kan fortsætte med at uddanne dig – både på arbejdspladsen men også generelt. Det behøver heldigvis ikke at koste dig et dyrt kursus eller certifikat. Der findes masser af online podcasts og udsendelser på nettet og du kan med fordel bestille et par bøger hjem som omhandler din industri. Gør alt hvad du kan for at indsamle så mange nyttige og brugbare informationer som muligt, og imponér din chef og ikke mindst dine kolleger ved at anvende disse facts når du deltager i møder og samtaler. Viden og initiativ er desuden heller ikke kun imponerende, men gør dig til en uundværlig del af teamet.

Bed om mere ansvar

Tænk på hvad du selv kan gøre for at gøre livet bare en smule nemmere for din chef. Har du måske nogle specielle evner som du kan bruge til at give ham eller hende lidt ekstra tid at gøre godt med? Hvis ja, kan du med fordel tilbyde at hjælpe så meget som du nu kan. Selvfølgelig kommer du måske til at få det lidt mere travlt på arbejdspladsen – du kan endda ende med at skulle blive tilbage når andre er gået hjem eller at møde tidligere. Du kommer til at gøre alt dette ekstra arbejde for præcis de samme penge.

Men det vil ikke altid være tilfældet – især ikke hvis du formår at blive en vigtig del af din chefs rutine. Så vil du til sidst blive betragtet som mere værdifuld end du var før, og når det er tilfældet, kan du regne med at modtage en bonus eller måske endda en lønforhøjelse. Selvom at det måske ikke sker med det samme, er det at sørge for at din chef er glad, en fantastisk måde at sørge for at du har et godt og stabilt job i fremtiden.

Få klaret nogle af de opgaver som andre ikke bryder sig om

Her er der tale om de opgaver som du sikkert heller ikke er glad for. Du kan for eksempel starte med at lave kaffe eller fikse kopimaskinen. Tjek at alle virksomhedens nødvendige lagerprodukter er i orden og bestil ting som I eventuelt mangler. Uanset hvilke jobs der ikke er særlig populære på din arbejdsplads, kan du med fordel tage dig af de fleste af dem, da det som regel hænger på din chef, hvis der ikke er andre der gør det. Men hvis din chef begynder at bemærke at det er dig der har taget kontrol over disse irriterende opgaver, vil du som regel opleve at du bliver mere værdsat.

Sørg for at møde før din chef – og tag gerne senere hjem

Der er ikke noget der kan vise at du er mere dedikeret og loyal til dit arbejde, end hvis du altid møder før ham eller hende og hvis du såmænd bliver på arbejdet når alle aldre er taget hjem. Der er heldigvis ikke nogen der kræver at du møder op flere timer på forhånd – du kan blot prøve at lægge mærke til hvornår din chef møder ind, og sørg selv for at møde op mindst 10 minutter før at de gør – især hvis du måske har haft en tendens til at komme for sent.

Du bør stræbe efter at møde på dit arbejde mindst 15 minutter før at du faktisk begynder dit job. Når det er tid til at tage hjem, så kan du med fordel vælge at blive lidt længere. Denne ekstra tid kan du bruge på at gøre lidt rent på dit skrivebord, eller du kan gøre nogle af de pligter som ingen andre gider. Du kan være sikker på at denne ekstra indsats før eller senere bliver bemærket og hvis du er heldig, vil dette også ende med at belønne dig økonomisk.

Gør intet end bare hvad der er nødvendigt

Der er ingen chef der vil blive imponeret, hvis du nægtede at gøre simple opgaver bare fordi at de ikke var en del af dit job. Hvis du konstant nægter at gøre noget for andre – også selvom at du måske ikke får løn for det – hentyder du med andre ord, at du ikke putter virksomhedens ve og vel først.
Hvis du derudover har evnerne til at gøre mere end forventet af dig, så bør du altid udnytte disse. Gør hvad du kan både for din chef og for andre – også selvom at det betyder, at du gør noget som du måske rent faktisk synes at du er for god til. Hvis du er irriteret over en opgave eller ikke ved om det kan svare sig, så tænk over dette: vil det imponere din chef?

Bed om feedback

Der er en verden til forskel mellem et årligt møde hvor din chef fortæller dig, hvordan han eller hun synes at du klarer dig og så det at have en ganske stille og rolig samtale om dig og hvad du har formået gennem den sidste periode. Hvis du vælger at tage snakken med din chef et par gange om året, viser du ikke kun at du er motiveret og ønsker at forbedre dine færdigheder, men du lærer også en masse som du måske ikke har lagt mærke til.