Samle lån

Hvis du tidligere har optaget flere lån på nettet eller i banken, og synes at det er svært at holde styr på dine forskellige betalingsposter, er denne artikel for dig. Vi skal nemlig kigge lidt nærmere på både fordele og ulemper ved at samle lån, og give dig gode råd til, hvordan du finder den løsning der er bedst for dig.

Så hvad betyder det at samle lån?

samle lånLad os bare lege med tanken om, at du har lånt 5 forskellige lån på nettet – det er lige meget hvor store lån du har taget og hvem udbyderne er, men for at gøre scenariet så uoverskueligt som muligt, kan vi antage at du har lånt penge fra 5 forskellige lånevirksomheder. Det er derfor heller ikke så mærkeligt, hvis du går rundt og ikke rigtig er klar over, hvor mange penge du skylder til hvem. Med andre ord: du har mistet overblikket.

Hvis dette skulle ske, kan du som så mange andre danskere, vælge at samle dine lån. Det betyder i bund og grund, at du beder en lånevirksomhed eller en bank – du behøver ikke at være eksisterende kunde i forvejen – om at tage alle dine forskellige gældsposter, og lægge dem sammen så du kun betaler ét fast beløb om måneden. På den måde behøver du altså ikke bekymre dig om, om du får dine regninger betalt til tiden, da det hele foregår helt automatisk.

Hvornår bør du samle lån?

Hvis du ønsker at samle lån, skal du først og fremmest huske på, at det ikke er gratis. Når alle dine låneposter er lagt sammen, må du derfor forvente at udbyderen som har samlet dine lån, har lagt et ekstra beløb oven i hatten – hvor dyrt det kommer til at blive for dig, afhænger af de forskellige udbydere, men generelt er det muligt at indhente mange gode tilbud over nettet.

Om det kan svare dig for dig at samle lån, afhænger også af hvor mange lån du reelt har optaget. Har du for eksempel kun optaget to forskellige kviklån på nettet, burde det ikke være svært at holde styr på dem. Og har du flere lån som du næsten har betalt ud, kan det som regel heller ikke svare sig, da du igen skal tænke på at det kommer til at koste i sidste ende.

For personer som har flere gældsposter som de stadig afdrager på, kan det dog godt betale sig at samle lån. Med den store konkurrence på nettet og de mange forskellige udbydere, er det dog under alle omstændigheder vigtigt at du sørger for at indhente et godt tilbud. Du kan heldigvis glæde dig over, at flere og flere udbydere tilbyder at samle lån.

Hvordan samler jeg mine lån?

Det er heldigvis ikke svært at samle dine lån. Ved at foretage en hurtig søgning på Google, vil du hurtigt finde ud af, at der findes mange forskellige udbydere som tilbyder denne mulighed – det er derfor en god idé at være kritisk når du indhenter tilbud.

Når du har fundet en egnet udbyder som kan samle dine lån, kræves det som regel at du indsender dokumentation for alle dine forskellige låneposter. Alt dette foregår elektronisk. Da din ansøgning underskrives med NemID kan udbyderen selv gå ind og foretage en kreditvurdering, og kigge nærmere på dine gældsposter. Der vil herefter blive vurderet, om der kan gives et tilbud således at du kan samle dine lån.

Hvis din ansøgning godkendes, går udbyderen i gang med at opsætte en fast post for alle dine gældsposter, og det er også nu at du skal afmelde eventuelle automatiske betalinger på din netbank. Udbyderen der har samlet dine lån, vil herefter automatisk gå ind og oprette en ny betalingspost på dine vegne.

Hvor lang tid der går før at dine lån er samlet, afhænger af den udbyder du har valgt, samt hvor mange lån du har. Du skal her være opmærksom på at det som hovedregel er et krav, at du indtil videre har overholdt dine betalingsaftaler – det betyder, at hvis du har en dårlig kreditvurdering eller ikke har overholdt visse betalinger, kan du risikere at din anmodning om at samle lån ikke bliver godkendt.

Fordele ved at samle lån

 

samle dine lånPersoner med flere gældsposter foretrækker i langt de fleste tilfælde at samle deres lån. Til trods for at det samlede lånebeløb lige pludselig kan virke højere, når alle beløbene bliver lagt sammen, er det meget mere overskueligt på længere sigt. Det er uden tvivl også noget som langt de fleste sætter pris på: at kun skulle tænke på at betale én gældspost af om måneden.

Derudover skal det nævnes, at det er nemt at komme i gang med at samle lån. Det hele kan gøres via nettet, hvor du kan indsende din ansøgning online med et par få klik – faktisk tager det som regel ikke mere end en time at indhente oplysninger om dine forskellige lån og indsende din ansøgning. Det er også en af grundene til, at så mange danskere foretrækker at samle deres lån på nettet.

For at kunne samle dine lån, stilles der heller ikke nogle særlige krav til dig, bortset fra at du skal have en god kreditvurdering. Det betyder, at du skal have overholdt og betalt af på dine nuværende gældsposter til tiden. Står du for eksempel i RKI, er det som regel ikke en mulighed at få samlet dine lån. Derudover skal du være fyldt 18, have adresse i Danmark og have en nogenlunde god økonomi.

Kan alle lånetyper kombineres?

Som hovedregel kan langt de fleste lånetyper kombineres så længe at du har overholdt dine betalingsaftaler, og du kan derfor samle alle dine forskellige lån til én betalingspost for at gøre din hverdag nemmere. Dette afhænger dog af din valgte udbyder, så vi anbefaler under alle omstændigheder at du undersøger markedet, og vælger en virksomhed, som kan tage sig af dine behov. Her skal du også være opmærksom på, at visse udbydere kræver at du som minimum har 3 eller flere gældsposter før at du kan samle dine lån.